Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Vajon megérte a svédeknek...

Vajon megérte a svédeknek így, nekünk miért nem?

Figyelt kérdés
[link]
2020. máj. 18. 20:54
A kérdező szavazást indított:
svéd model
magyar
21 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
93%
Az ember élet mindennél fontosabb.
2020. máj. 18. 20:57
 2/6 anonim ***** válasza:
84%

Mert innen alapból hiányzik a svéd mentalitás. Ott nem kell jogilag betartatni a távolságtartást, hisz békeidőben is fontos nekik a személyes tér. Itt meg csak nézd vissza a kérdéseket az oldalon, hányan nemhogy nem tartottak be semmit, még direkt a kibúvókat keresték, hogy ne kelljen betartaniuk a korlátozásokat.

B**hatod a svéd modellt, ha az embereknek nincs elég józan esze hozzá.

2020. máj. 18. 20:58
 3/6 anonim ***** válasza:
22%
Mintha az akkori influenza szezon miatt lezártak volna bármit. Ez a cikk is azt bizonyítja, hogy ez a COVID csak egy erős influenza. Vagy 1/2 influenza, mert ebben az időben az influenza is pusztít
2020. máj. 18. 21:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én már a kérdést sem értem, de tudom bennem van a hiba: mi az, hogy "megérte"? Mi érte meg? Úgy érted, hogy ott nem voltak olyan korlátozások mint pl. Mo-n, ezért sokkal többen haltak meg és van aki szerint itt is azt kellett volna inkább, hogy itt se legyenek korlátozások, cserébe sokkal több ember haljon meg?

Ehhez csak annyit tudok fűzni, hogy aki szerint több embernek kellett volna meghalnia, csak hogy neki kényelmesebb legyen, mehessen bulizni meg mozizni meg mit tudom én még hova, akkor az egy sötét, büdös bunkó (és akkor naggyon finoman fogalmaztam).

Másrészt meg Mo-n híresen rossz az emberek általános egészségi állapota, Európában az egyik legtöbb elhízott ember itt van, rengeteg az ilyen-olyan betegségben szenvedő és ehhez még ritka rossz állapotban van az állami egészéségügy is. Tehát ha nálunk az lett volna, mint a svédeknél, sokkal de sokkal több ember halt volna meg, mint ott.

2020. máj. 18. 21:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az a "svéd modell" is csak addig maradt, amíg ott is el nem érte a halálozások száma az ezres állományt. Onnantól ott is szigorítottak, korlátoztak - csak már rosszabb helyzetben, mint a szomszédos finnek, norvégok. A svédeknél még nem látni hogy milyen lesz a járvány alakulása és a következménye, mert náluk halott van annyi amennyi fertőzött nálunk és tizedannyi halott van a szomszédos országokban.

De egy új cikkben megjelent egy nagyon fontos mondat: "adódik viszont egy óriási ellentmondás: ha a társadalom saját magát korlátozza, akkor a gazdasági kapcsolatokra nézve de facto ugyanaz történik, mintha a kormány rendelt volna el korlátozásokat, és ebben az esetben nyájimmunitás sem alakul ki – azaz a svéd modell értelmét veszíti."

Ahogy ez is: "a svéd halálozási ráta nemzetközi összehasonlításban nagyon magas, a halálesetek száma a szomszédokhoz képest nominálisan is nagy, a nyájimmunitástól az ország egyelőre messze van, és a jegybank szerint a GDP idei visszaesése elérheti a 10%-ot. "

[link]

2020. máj. 18. 21:18
 6/6 anonim ***** válasza:
84%
Én szeretem a svéd modelleket, de a magyarok szebbek!
2020. máj. 18. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!