Hogy fogod "ünnepelni" trianon századik évfordulóját?
Megemlékezem róla. Na nem úgy, hogy telerakom vele a Facebookom, de ha addigra vissza kell menni dolgozni, és elkészül, meglátogatom hazafelé az új Alkotmány utcai emlékművet.
Ha jól számolom, vasárnapra esik, vagyis nem fogok dolgozni (a munkahelyemen).
Tehát akkor vagy meggyszedéssel, vagy szőlőkötözéssel, esetleg permetezéssel, vagy kapálással, öntözéssel.
Ja bocs, igazad van, én úgy tudtam, július 4-e. Most utána néztem. Látod, ennyire érdekel ez a trianoni búsongás. Pláne 75 évvel a II. világháború lezárulta után, mert ugye mai határainkat már az a békeszerződés, és nem a trianoni határozza meg. Csak erre nincs hasonló búsongás-marketing felépítve.
Nos, jún. 4-én először is kora délutánig dolgozom, utána pedig valószínűleg az első cseresznyéket fogom leszedni és jóízűen elfogyasztani. A meggy akkor még biztos nem érik.
Hát rendben. Én aláírom ezt, hogy már picit túl sok a trianon búslakodás (bár ez még mindig semmi a holokauszthoz képest), de azért az is igaz, hogy teljesen jogtalanul vették el a saját földjeinket, úgyhogy megemlékezni meg kell.
Az osztrákok rángadtak bele a saját háborújukba, és mi szívtuk meg.
Juli 4 a függetlenségi nyilatkozat aláírása amcsiknál.
Részemről ha eszembe jut meglesem itt a kérdéseket, aztán röhögök a sopánkodásokon, amúgy nem izgat túlságosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!