Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Beugrattak az érettségivel,...

Beugrattak az érettségivel, hogy veszélyes, meg, hogy ne menjünk most meg azt mondják, hogy milyen könnyű volt a vizsga, olyan keserűség van bennem, miért tették ezt?

Figyelt kérdés
Akik nem akarták az érettségit miért nem álltak ki mellettünk akik biztonságos körülmények között akartuk az érettségi vizsgákat, még ballagni sem tudtunk normálisan mint mások korábban, most veszítettünk időt, alkalmat, lehetőséget?
2020. máj. 5. 22:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
27%
Ne haragudj már de akkor ezek szerint te egyáltalán nem vagy érett, jobb is talán ha vársz evvel egy évet. Ha téged néhány ellenzéki politikus így beugrasztott, akkor te egy igen befolyásolható személy vagy. Valójában mindenki aki tiltakozott az érettségi ellen mint diák, csak arra vágyott hogy megússza az érettségit és elmehessen egyetemre megajánlott jeggyel. Majd amikor rájöttek hogy ez kizárt hogy megtörténjen, elkullogtak érettségire. Mivel tavaly érettségiztem de idén is részt vettem már az egyik érettségin ezért biztosan írhatom hogy a büdös életbe nem fogsz ilyen könnyű érettségit kapni úgyhogy gondold végig, hogy minek hisztiztél aztán sirasd az esetleges egyetemi jelentkezesedet. Arról nem is beszélve hogy politikai nézeteidet is ideje lenne megvizsgálnod. Mert aztán az ellenzék szépen hergelt téged de mivel nincsen kormányon ezért valójában kb semmi szava nincsen. Miért gondoltad hogy az érettségi tekintetében más lesz a helyzet? Hogy bármit is el fognak érni?
2020. máj. 6. 10:26
 12/21 anonim ***** válasza:
78%

Olvasom a válaszokat, és nagyon elkeserít, hogy egyetlen megértőt sem láttam.

Én tavaly érettségiztem, mindenből jól sikerült, és kihagytam egy évet. Jogsit szereztem, dolgoztam, buliztam, sok időt töltöttem a szeretteimmel/barátaimmal, segítettem itthon, és ráfeküdtem a második nyelvemre (oké, azért ne legyünk álszentek, bőven van még mit tanulni, de legalább foglalkoztam valamivel :D).

Belegondoltam utólag abba, milyen is lett volna elkezdeni az egyetemet idén (pláne vizsgázni). Nyilván hátrány, hogy „egy évvel le vagyok maradva” a társaimhoz képest, de egyrészt ez idő alatt eléggé kiéheztem arra, hogy tanuljak, és sokkal szívesebben fogom megkezdeni az egyetemet, másrészt tényleg halálosan ki voltam purcanva 12 év után (nem volt sajnos valami jó osztályom, bőven volt mit kiheverni).

Amúgy vannak országok, ahol ez teljesen megszokott, ld. Norvégia, Egyesült Királyság. Gap-yearesként némileg elszomorít, hogy idén könnyebb az érettségi (előző évi jegyekkel jelentkeztem idén, ez ugye nekem rontja az esélyeim), de teljesen megértem, ez így igazságos, és én is így döntöttem volna.

Összegezve, hidd el, semmit sem vesztettél. Megvannak ennek a szituációnak az előnyei/hátrányai. Tekints rá lehetőségként, és ne vesztegesd el az időd, nagyon könnyen el lehet folyni!

Sok sikert, és hajrá, ha bármi kérdésed lenne, nyugodtan írj, szívesen válaszolok. :)

2020. máj. 6. 12:11
 13/21 anonim ***** válasza:
91%

Én is úgy írtam választ, hogy kihagytam egy évet. A gap year volt a legjobb döntés egész életemben ez már biztos!

De a kérdezőnek ez egy jó tanulság, hogy megtanulja: a politikusok nem a barátai. Tök mindegy, kire szavaz- jobbos vagy balos! Nem barátok! Nem is azért vannak.

De ha már így járt a kérdező, akkor használja ki legalább olyan jól az előtte álló egy evet, ahogy az előző válaszoló illetve én tettem/ teszem. Nagyon jó volt, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, nyelvvizsgára készültem, KRESZt megcsináltam, pihentem, családdal barátokkal töltöttem sok időt stb. Mostmár ideje előre nézni, tudom, nem egyszerű és most úgy érzed, hátba szúrtak téged, de vond le ebből a tanulságot és tervezd meg az előtted álló időszakot, amely az egyik legjobb éve lehet az eletednek!

2020. máj. 6. 13:03
 14/21 anonim ***** válasza:
83%

Gyakorolj. Az Oktatási Hivatal honlapján teszik fel az idei érettségiket. Töltsd le, oldd meg úgy, mintha ott lennél, majd javítsd ki a javítókulccsal.

Mielőtt visszaszólnál: igen, sokra mész vele. Az érettségire való felkészülés egyik legjobb módszere, ha a korábbi feladatlapokat gyakorlod.

2020. máj. 6. 14:07
 15/21 anonim válasza:
0%
#8-as, most csak miattad írok. Miért szapulod a helyesírását, ha egyetlen hibát sem vétett? Jobban érzed magad tőle? Vagy csak ennyire buta vagy?
2020. máj. 6. 23:01
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Vannak akik a nyelvtannáciskodásban élik ki magukat.
2020. máj. 6. 23:27
 17/21 anonim ***** válasza:
75%

Egyénfüggő, hogy kinek mi a könnyű. Minden évben szidják, vagy mondják valamire hogy milyen könnyű volt, vagy rossz volt. Most lemaradtál, de jövőre teljes érettségit írhatsz a javítási lehetőséggel a szóbeli el, legalábbis a legtöbb ember javít szóbelin. Nem akarok gonosz lenni, de hiába verik a mellület sokan hogy ilyen, meg olyan jó volt, majd amikor megnézik a betekintéskor akkor eldől minden. Volt olyan ismerősöm aki tavaly fellebbezett és nem hogy kapott pontot, meg le is vontak tőle. Készülj az őszi szezonra.

Politikusoknak sem szabad soha hinni. Másrészt miért nem kértél segítséget? Miért nem kérted ki a tanárok, vagy az időd véleményét?

2020. máj. 7. 01:12
 18/21 anonim ***** válasza:
33%
*osztályfőnök
2020. máj. 7. 01:14
 19/21 anonim ***** válasza:
82%

Szia! Én érettségiztem és annyira könnyű nem volt szóval ne érezd magad rosszul!

Utólag már könnyű mondani.

Én világ életemben jó tanuló voltam 4,5 feletti átlaggal és én nem tartottam annyira easynek. De most azt mondani hogy könnyű elég relatív. Kettest, hármast elérni tényleg könnyű de 80%-ot elérni már nem egy csettintès.

Ma volt angol. Már van egy B2-es nyelvvizsgám, mégis kifogott rajtam az utolsó nyelvhelyességi feladat pár pontja.🙃

Nekem személy szerint a matek egyáltalán nem volt könnyű, a magyar az úgy korrekt volt és a töri az nehéz volt. Mert nem éppen lexikális tudásra mentek. Annyi forrás volt és gondolkodtató kérdések hogy azt hittem magyar érettségit írok megint. 😅

Egyébként sok sikert majd későbbiekben!

Ne felejtsd utólag könnyű okosnak lenni nekik.:)

2020. máj. 7. 16:50
 20/21 anonim ***** válasza:
65%
Én jövőre érettségizem, de mikor ránéztem a magyarra, majdnem dobtam egy hasast. Nagyon nehéz volt szerintem.
2020. máj. 7. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!