Van valakinek innen koronavírusa vagy olyqn ismerőse, akinek van?
"ott már gyakorlatilag vége a járványnak, tehát elérték a nyájimmunitást."
Bizonyíték? Egy járvány akkor is véget ér, ha az összes fertőzöttet kezelték, és közben nem fertőztek meg senki mást.
Egy barátnőm és párja két napig lázasak voltak (huszonéves fiatalok).
Egy kollégámnál semmi tünet nem volt (szintén huszonéves), a keresztanyja kb. annyira érezte magát betegnek, mint influenzánál; onnan derült ki, hogy koronavírus, hogy az idős anyukája, akit ápolt, sajnos belehalt.
Szia!
Nekem édesanyám kapta el,az egészségügyben dolgozik.
Mivel több munkatársa pozitív lett,ezért őt is tesztelték,akkor derült ki,tünete nem volt még.
Pár nappal utána kezdett köhögni,gyenge volt és ment a hasa.
Ennek már 2 hete,jelenleg itthon vagyunk kötelező karanténba,anyukámnak már semmi tünete,nekem és a párjának hasmenésünk volt pár napig,de már teljesen elmúlt.
Mindenki tünetmentes,a rendőrök naponta jönnek ellenőrzésre,hetente pedig mentősök tesztelik anyukámat orr és garat-mintavétellel.
Legutóbb tegnap voltak,hétfőn tudjuk meg az eredményt.
2 negatív teszt kell hozzá,hogy feloldódjon a karantén.
Mivel engem és anyukám párját nem tesztelnek(az ÁNTSZ-es hölgy szerint felesleges,úgy is elkaptuk...),így a karantén lejártával mi is elmegyünk megcsináltatni,hisz semmi nem garantálja hogy már bennünk sincs a vírus.
De ezt teljesen önkéntesen tesszük,jogilag mehetnénk amerre látunk,így potenciális veszélyforrásként...Szóval itt van egy elég nagy joghézag sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!