Mi számít most "régi típusú személyazonosító igazolványnak" és milyen az új?
Régi típusú személyigazolvány az amit nem mostanában adtak ki. Vannak idősebb emberek, akiknek még a könyvecske formájú igazolványuk van meg, ami sötétbarna, műbőr vagy műanyag külső lappal és benne sok papírlappal rendelkezik. Ebben beleragasztva volt a fénykép és külön helye volt a munkahelynek, lakcímnek is amit kézzel töltöttek ki és lepecsételtek. Az illető életkorától függ, hogy a nagyon régi kemény, vagy a kicsivel modernebb puha borítós igazolványról van-e szó.
Az új típusú igazolvány az a műanyag kártya ami neked is van. Ebből is van a legújabb, amihez már lehet elektronikus adatokat is kapcsolni, mint ujjlenyomat, elektronikus aláírás és hasonlók.
Régi az a szivárványos színű, ami nekem is van 2013-as készítéssel. Úgy értve szivárványos, hogy citromsárga, kék, rózsaszín is van benne asszem, de így fejből főleg citromsárga.
Az új fajták, talán 2015-16 óta már egységes kék színűek. Mivel 10 év kell a lejárathoz, ezért 2025-26 körülre lesz csak mindenkinek olyan.
Köszönöm szépen, én még eddig nem láttam új típusút, pedig kerestem. Nagyon köszi a második linket! (Az elsőt már láttam.)
Zöldek mentek nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!