Tomcat miért nem számít rasszistának?
Régen még a rolvajkergetők idején volt olyan, hogy a bűnöző akivel éppen foglalkoztak nem cigány volt, hanem fehér... És azt a jelzőt használta rá Tomcat, hogy "ez a gusztustalan fehér cigány"...
Illetve igazából rengetegszer voltak hasonló dolgok a műsorukban.
Pár hete az egyik vlogjában pedig kifejezetten negatív dologra azt mondta, hogy "nekik más a bőrszínük".
Nagyon sokszor olvastam youtube és gyakori kérdésekes kommentben is, hogy Tomcatet rasszistának nevezik (többnyire romák, cigányok).
Erre meg szoktak sokan jelenni, olyanok akik védelmük alá veszik Tomcatet és azt mondják, hogy ezek a megnyílvánulások nem rasszista megnyílvánulások, mielőtt ezzel a szóval dobálózunk olvassunk utána a jelentésének, stb. (egyébkent én pl. nem igazán használom ezt a szót, de azt már sosem írják le konkrétan, hogy miért is ne lenne Tomcat rasszista.
De ugyanezt tapasztalom Toroczkai lászlónál is, Ő sem rasszista saját maga és a követői szerint, pedig bőven vannak olyan megnyílvánulásai melyek alapján nem értem, hogy miért is ne lenne az...
Ugyanakkor az egyik youtube videójában látható egy felirat a falon, ahol a magyarokat parasztoknak nevezik és azt mondja erre, hogy "na ez az igazi rasszizmus".
Ez szerintem is rasszizmus, de ha Ő mondja, és magát nem tekinti rasszistának, akkor ez kettősmérce.
Mert nem vagyok rasszista. Ettől függetlenül orrba-szájba rám fogják, mert az egyszerűbb, mint odafigyelni, mit mondtam. A politikailag korrekt megsértődés nagy divat.
A romák egyébként nem rassz, hanem etnikum. A cigány pedig nem etnikum, hanem életmód. Cigánykodni, cigányként élni bárki tud. Az más kérdés, hogy általában romák viselkednek így. Mint ahogy n1ggerként is általában feketék. Pedig n1ggernek lenni sem bőrszín, hanem viselkedés kérdése. A fekete munkatársam például nem n1gger, és nem is gondolom, hogy így kellene neveznem. A sarkon cracket áruló alak viszont az. (Mondjuk szerencsére ő csak fiktív - Montréalban nem jellemző az ilyesmi.)
A rasszista úgy gondolja, hogy az egyes emberek a faji hovatartozásuk alapján predetermináltak bizonyos viselkedésre. Én nem gondolom így. Valóban van szerepe, de nem döntő.
Amúgy melyik videómban hangzik el ilyesmi, meg szerepel ez a falfirka? Nem emlékszem ilyesmire.
Az ürge szerintem már nem más csak magyarellenes, ahogy én látom.
A kettősmércét is így gyakorolja, reklámozza a kanadai mindent, leszólja a magyar jelent.
Majd kiderül, hogy mi van a háttérben.
Azért elég igazságtalan dolognak tartom egy kérdésben összehozni a Toroczkaival, akit ugyanazok a körök be sem engedtek Kanadába egy előadást tartani, akik a kandúrnak meg elintézték a menedékjogot.
Kár itt hinteni a port a "menedékesdiről". Valószínűleg eleve a kitalálásakor sem volt más, mint húspiac, legális emberáthelyezés mézesmázas csomagolásban.
Nehogy azt hidd, hogy személy szerint téged értékeltek, igazoltak a menedékjoggal, ebben a játszmában veled is játszanak.
Magyarország pedig már eddig is túl sok kanadai dolgot telepített át, kár népszerűsíteni a felszínen vonzónak bemutatott jelenségeket. Amiknek előzményük, esetleg még okuk is van a kanadai viszonyok között, de azok nélkül az átültetés torz lenne.
Mint mondtam, a Toroczkaival nem vagy egy szinten, egy osztályban sem.
Nyugodtan gyártsd az összeesküvés-elméleteket. Persze, nyilván valami hatalmas susmus van itt, te csak tudod, elvégre te sokat éltél, tehát már nagyon okos vagy.
Valóban nem vagyok egy kategória Toroczkaival. Ő egy sunyi politikai bohóc és egy levitézlett strici, aki éppen parasztokat vakít egy zsákfaluban, én pedig szoftvermérnök vagyok Montréalban, mellesleg Internet sztár.
6
Gondolom, a taníttatásod árát már visszautaltad.
Sztár lennél? Vagy Napóleon? Egy indiánoktól lopott volt brit, ma más gyarmaton?
8
Vannak olyan emberek is, akiknek nem létszükségletük a szereplés, a fontosságuk igazolása. Feltűnés nélkül is lehet élni, sőt.
Ezek szerint adós maradtál. Lelked rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!