Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek miért jó az az...

Szerintetek miért jó az az intézkedés amit Svédország vezetett be?

Figyelt kérdés
Tegnap láttam pár ilyen kommentet,gondoltam megkérdezem(érdekel hogy miért jó,nem mondtam hogy rossz :))
2020. ápr. 14. 10:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Melyik? Elég sok intézkedést vezettek már be.
2020. ápr. 14. 10:23
 2/7 A kérdező kommentje:

inkább akkor azokat másolom be,amiket nem tettek meg másik országokkal ellentétben...

Bár sokan kritizálták a kormánynak ezeket a döntéseit, de a legtöbb országgal ellentétben a svédek egyelőre nem zárták le a határaikat, a fent említett iskolákon kívül nem zártak be intézményeket. Rendezvényeket csak 500 fő felett nem szabad megtartani. Szintén sok negatív kritikát kaptak amiatt, hogy - az egészségügyre zúduló terhelés csökkentése érdekében - a vírustesztet kizárólag a súlyos tüneteket mutató betegeken, illetve a orvosi személyzeten végzik el. Akinek enyhébb tüneteik vannak, amik nem szorulnak orvosi ellátásra, őket csak önkéntes otthoni karanténra szólítják fel.

A boltokban időnként meglepően le vannak fogyva a liszt, cukor, és előre csomagolt kenyér polcok, de ész nélküli felvásárlásokkal nem lehet találkozni. Mi egyedül egyetlen boltban láttunk üres WC papír polcokat.

Az éttermek továbbra is nyitva tartanak, bár esetemben rövidített nyitvatartási idővel, amit leginkább a forgalom drasztikus visszaesése miatt kellett bevezetni.

Munkahelye egyelőre mindkettőnknek van, és reményeink szerint ez így is marad, viszont most kifejezetten örülök neki, hogy normálisan bejelentve tudunk dolgozni, és, hogy mindkettőnknek van munkanélküli biztosítása, amin keresztül akkor is kapnánk a fizetésünk 80%-át 6 hónapig, ha elveszítenénk az állásunkat.

2020. ápr. 14. 10:33
 3/7 anonim ***** válasza:
80%

Lecsupaszított boltokkal én itthon se találkoztam. Wc papír mindig van, liszt és cukor is. Egyedül élesztő nincs mindig :)

Az éttermek nálunk is azért zártak be, mert nincs vendég. Sokan átálltak házhoz szállításra.

Majd hosszabb távon derül ki, hogy a svédek jól döntöttek-e. A halálozási arányok eddig nem ezt mutatják.

Amiről más most tudok véleményt mondani, az a határok lezárása, az utazás. Az én megyémben az összes eset olyan, akik külföldről jöttek haza (akár munka, akár tanulás) vagy a velük közeli kapcsolatba kerültek. Vagy pl. Kínába is már a külföldről odautazók viszik be újra a betegséget. Számomra ebből egyértelmű, hogy az utazást mindenképpen korlátozni kell.

2020. ápr. 14. 10:59
 4/7 anonim ***** válasza:
64%
Végül is két egyenrangú stratégia viszonylatában nincsen jobb meg kevésbé jó. A svéd egészségügy fejlett, az ország nem szegény. Nem félnek az egészségügy összeomlásától, inkább a gazdaság fenntartását támogatják. Végül is feltehetően ugyanannyian halnak majd bele a kórságba, akármelyik megoldást választják (hol hamarabb, hol később).
2020. ápr. 14. 11:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Másik kérdéshez az előbb kerestem ki egy friss hírt a svéd "eredményekről" a járvánnyal kapcsolatban.

[link]

"A világjárványt tekintve még korai lenne kijelenteni, hogy hatásosak voltak a kijárási korlátozások, de azt tény, hogy Dániában, Finnországban és Norvégiában kevés halálos áldozata volt a betegségnek.

Az 5,6 millió lakosú Dániában 6174 regisztrált fertőzött van, és 273-an vesztették életüket a járvány miatt. Szerdán újranyitnak az óvodák és az iskolák. Norvégiában 6 525 regisztrált fertőzött és 128 halálos áldozat van, jövő hétfőn újra kinyitnak az óvodák és két hét múlva az iskolák is. Finnországban 3 064 regisztrált fertőzött van, és 59-en vesztették életüket.

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a szomszédos országokkal ellentétben Svédországban viszont gyorsan emelkedik a halálos áldozatok száma. Több mint tízezer fertőzöttet regisztráltak, és 899-en haltak meg COVID-19-ben....

...Igazságtalannak érzi a svéd megközelítés összehasonlítását más országok stratégiájával a 36 éves Mardin Baban, aki egy civil szervezet vezetője Stockholmban.... Baban egyébként az elmúlt négy hétben otthonról dolgozott, és erre kérte az alkalmazottait is. Meglepte, hogy sok ember úgy sétál, és éli az életét a svéd fővárosban, mintha minden "normális" lenne.

"Valamelyik nap az összes étterem és bár teli volt emberekkel, ami meglepő, hiszen a hatóságok elég világosan fogalmaztak, mikor arra kérték a lakosságot, hogy kerüljék el a zsúfolt helyeket - fogalmazott Baban. "Nem mondanám, hogy teli vannak az utcák, de messze nem üresek" - tette hozzá.

Azt nem tudni, hogy vajon sikeres-e a svéd minta, mindenesetre a kormány őszintén közölte a lakossággal, hogy sokkal rosszabbá fordulhat még a helyzet, mielőtt javulna.

"Azt mondták, hogy számítsunk rá, hogy több ezerre fog nőni a halálos áldozatok száma a következő hetekben" - erősítette meg Baban."

2020. ápr. 14. 11:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Majd a vegen kiderul, hogy kiknek milyen eredmennyel zarul a virus okozta statisztikaja. Miert lenne erdekes eppen a Svedorszagi pelda? Kit erdekel egyaltalan, hogy ott fenn eszakon mi tortenik? Max a kornyezo orszagok erinthetnek minket konkretan, na de a svedek?
2020. ápr. 14. 11:34
 7/7 A kérdező kommentje:

mivel érdekelt az emberek véleménye róla,és hát ugye nyugat "gyenge" az eredményekben hozzánk képest

(nem én gondolom így)

2020. ápr. 14. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!