Tényleg olyan nagy probléma Magyarországon és világban a "menstruációs szegénység"?
Fel van habosítva.
Nagyanyáink ehhez képest sokkal nagyobb m-sz-ben éltek, mégse kürtölték világgá.
Mindazonáltal, tavaly Németországban is elkezdtek óbégatni, hogy milyen magas ÁFA (Mwst) van az ilyen termékeken, és hogy legyen áfa-mentes..
Aztán valaki kiszámolta, hogy ez éves szinten (!) kb. 4,5 EUR megtakarítást jelentene egy átlagnőnek.
LOL
Szerintem igen.
Én simán ki tudom fizetni, nem okoz gondot de havi kétezer körüli összegről van szó. Van olyan jövedelem amihez képest ez nem elhanyagolható. Elég baj hogy nagyon sokak jövedelme ennyi.
Persze, aztán meg az óvszer, a fogamzásgátló tabletta, meg az esemény utáni tabletta is legyen ingyenes és iskolába kihelyezhető, nem??
Baromság!
Persze. Az állam adjon mindent ingyen és ezzel egyszerre még csökkentse az adókat.
Közben fizessen többet az alkalmazottainak, legyen tökéletes az egészségügy, csináljon környezetvédelmi beruházásokat stb.stb.
Tényleg azt hiszitek hogy az államnak pénzfái vannak?
Van olcsó megoldás a menstruációs vérzésre is. Ez a nő költsége. A férfinak meg másra kell költenie. Ha kevés a pénz akkor választani kell mire költi.
Láttam én már kórházban vállalkoziné őnagyságát amint kikopta a nővérszobából a betegeknek kikészített betéteket, mikor a szőrmebundájában csomagolta a cuccát, mert jött már érte a férje az előtte sokat dícsért terepjárójukkal. Nem kell a hülyeség! A normális ember megoldja, az viszont akinek dögivel lenne rá pénze az meg vinné haza, mert ingyen van!
Legyenek automaták, jó de olcsó termékekkel! Ha 50Ft lesz egy darab, az megvehető bárkinek - ha még sokallja, gondoskodjon magának olcsóbbról előre!
Utolsó, ez hogy jött? :D Milyen logikai kapcsolatban állnak nálad a női higiéniai termékek és a fogamzásgátlás? Szerintem te már nem is fideszes vagy, hanem keményvonalas KDNP-s, ami azért elég ritka fajta, talán okkal.
Nagyanyáink korában ritkaság volt az autó, a telefon, szerintem ezeket se kéne erőltetni, mert ők is megéltek valahogy. Az automata mosógép is csak egy modern baromság, hiszen ott a patak, az ötnapos munkahét meg főleg, és én még olyat is ismerek, aki hallott valakiről, akinek klíma van a lakásában. Röhejes.
#6: ennél olcsóbban is lehet kapni, többfélét is..
pl ez 38 ft: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!