Magyarországon miért van ilyen extrém alacsony szinten a társadalmi szolidaritás?
Gyakorlatilag egyetlen csoport mellé se áll oda a társadalom. TÜntetnek az ápolók? Szolidaritás helyett anyáznak a kocsiból mutogatva. TÜntetnek a közalkalmazottak? Válasz : mit akarnak ezek,Soros ügynökök, örüljenek hogy van mit enni, stb.
Legyen szó bármilyen ügyről, a társadalom gyakorlatilag ignorálja azt.
Én ebbe őszintén szólva bele se mennék annyira mélyen.
A mentalitással óriási probléma van.
Mikor ember és ember nem tiszteli, nem becsüli a másik munkákát, képességét, aklor van ez.
Példák:
-Ez csak egy rohadt kukás, semmi iskolája
-Ez a nyamvadt balettos, életében nem dolgozott ez még
Nagyon szar lehet a közeg amiben éltek, mert ahol én vagyok ott nagy a társadalmi szolidaritás.
El kellene gondolkodni azon hogy TI választottátok/tettével ilyenné azt a közeget, tehát miatt azok ilyen.
Amúgy már bocsi, de az nem szolidaritás kérdése ha nem megyek ki tüntetni azokkal akikkel nem csak nem értek egyet, de folyamatosan engem mocskolnak.
A rendszerváltás lényege/eredménye az lett, hogy ezerféle módon kettévált az ország!
Antallal kezdődött, akitől alkalmatlanabb, megosztóbb alakot ha akartak volna, akkor sem találtak anno!
A pufajkás meg szállóigévé tette: hadd csinálják, majd megunják...
Na, ilyen niemandok vezetik azóta is az országot - mitől és kitől lenne morális tartása a lakosságnak, ha a vezetőkre nem fel, hanem le kell nézni?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!