Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Te is úgy látod hogy a kicsit...

Te is úgy látod hogy a kicsit rebellisebb magyarok már régen leléptek Nyugatra akik meg itt maradtak azoknak teljesen megfelelő a béna fizetés, nehéz megélhetés?

Figyelt kérdés
Apátiában van ez az ország. Az itt maradt emberek szerintem többségükben Stockholm szindrómások, élvezik hogy szar nekik.
2020. jan. 6. 21:28
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
36%

19-es! Jó humorod van! Mert te komolyan be akarod nekünk itt adni, hogy Svájcban rosszabb az életszínvonal, mint Magyarországon???? Arról én nem tehetek, hogy ők hülyék spórolni, de ettől még tény az tény, hogyha akarnának ezt a állítólagos 100 milliós különbséget le tudnák dolgozni 5-6 év alatt. Még svájci átlagbérekből is.

Arra meg láthatóan már se kedved, se energiád nem volt reagálni, hogy Magyarországon ezt, hogy lakásbérlés, gyereknevelés egy fizetésből, az úgy mennyire menne, mert semennyire. Arra sem szólsz semmit, mire mondom, hogy a tiétek -már ha igaz- egy eset a sok százezerből. Egyszer nézz már szét a magyar valóságban, hogy elég szomorú tény, hogy az én fizetésemmel a jól keresők közé tartozom. Ezt nem kitalálom KSH a te barátod is, nézd meg mennyi az átlag meg a mediánbér.

2020. jan. 7. 23:23
 22/26 anonim ***** válasza:
36%

20-as! Tudod van az úgy, hogy valaki kicsit gondolkodik is és azelőtt alkot véleményt.

Most figyelj: Nem mindenki tervezi leélni az életét egy lakásban egész végig, sőt van, aki 2-3 évente költözik egyik helyről a másikra. Én alig múltam harminc, de ez idő alatt négy városban laktam. Nekem aztán mocskosul nem érte volna meg venni egy lakást és annak a törlesztőjét fizetgetni mint a katonatiszt, ha egyszer nem akarok ott maradni, és közben meg intézni kellett volna az eladását is.

Továbbá, aki mobilis, mert nem úgy indul, hogy a fizetése negyedét-harmadát viszi a bank hitelre, az nagyobb eséllyel kap jobb munkát úgy külföldön, mint belföldön is, mivel könnyen tud mozdulni, és nincs rákényszerülve, hogy akkor ő most albérlőztessen, és közben ellenőrizzen, vagy éppen megpróbáljon lakást eladni mondjuk éppen egy recesszió idején, amikor bukhat egy csomó pénzt rajta.

Az albérlet túl drága? Akkor keres egy olcsóbbat. A hitel túl drága? Az szívás, mert vagy fizetsz, vagy viszi a végrehajtó, esetleg eladod áron alul.

Nem is szólva arról, hogy te kedvesen bedobod ezt, hogy és itt van a patás jószág elásva "öt évig fix kamat" egy 23 éves hitelből. Magyarázzam, hogy ez miért veszélyes, vagy érted a problémát?

Hogy 18 éven keresztül meg a világgazdaság éppen aktuális helyzete fogja eldönteni. Horror forgatókönyv, főhősünk elveszti az állását, de a bank várja a törlesztőt, ekkor mit csinál? Eladja a lakását áron alul, kifizeti a teljes fennálló hiteltartozását stb. A végén bukik egy hatalmasat.

Ráadásul az a pénz, ami az ingatlanban van lekötve, az ott is marad. Az nem olyan mint egy bankbetét vagy állampapír, hogy bármikor hozzá tudsz férni és tudod mekkora összeget kapsz érte, nem az bizony változik, méghozzá nagyon.

és igen nagyon korlátolt gondolkodás, ugyanis emiatt az emberek például nem hajlandóak másik városba menni, hanem sírbak, hogy "jaj teremtsen a kormány munkát itt is" például a német gazdaság termelékenysége részben annak köszönhető, hogy ott mindenki sokkal mobilisebb mert sokkal több a bérlakás, könnyebb mozdulni akár családostól.

Egy biztos eladósodni huszonakárhány évre csak azért, hogy elmondhasd, hogy "az enyém" nagyon ostoba viselkedés. De Magyarországon sajnos ez norma, és soha nem gondol senki bele. például ha valaki Budapesten kénytelen dolgozni, akkor az ha van esze és feltétlen ingatlant akar, akkor nem harmincmillás panelt vegyen hitelre, hanem keres egy szimpatikus várost a környéken, ahonnan félóránként járnak a buszok vagy vonatok és ott vesz egy lepusztult házat, amit újítgat, mikor futja. Mert ott nem áll a bank a sarkában, hogy fizetsz vagy visszük.

2020. jan. 7. 23:47
 23/26 anonim ***** válasza:
70%
Mobilitás? Ha költözni akarok, kiadom a saját ingatlanom és költözök. Marha nagy ész kell hozzá. Szerintem költözz ki Svájcba, biztos, hogy jobban fogsz élni, mint itt. A barátnőmék is jobban élnek. Mi itthon is jól élünk, bármennyire hihetetlen neked és sok ismerősünk is.
2020. jan. 8. 08:53
 24/26 anonim ***** válasza:
27%

#22 Tényleg szánalmas ahogy kifogásokat keresel és megpróbálod indokolni a saját tehetetlenségedet.

A magyar ingatlanok döntő többsége saját lakás és nem egy embernek van 100 kiadó lakása, hanem az embereknek (családoknak) általában 1 saját ingatlanja van és keveseknek még 1 vagy több amit kiadhat.

Vagyis MEG LEHET CSINÁLNI? itt, ebben az országban, lehet ingatlant szerezni, hiszen a mainál sokkal rosszabb helyzetben is megszerezték. Ez tény.

És képzeld, más sem örök életére veszi meg ugyanazt a lakást, mi is a harmadikban élünk már. Csak nem helyből akartunk házat építeni hanem elsőre azt vettük meg amit meg tudtunk fizetni. Kicsi volt és panel, nem túl jó helyen - de ki tudtuk fizetni. A következő évek múlva már lehetett nagyobb, majd már építkezni tudtunk sokkal később. Nem helyből kellett letennünk a ház árát pályakezdőként, hanem gyűjtögettünk, kicsit vettünk és tovább gyűjtöttük a pénzt a KÜLÖNBÖZETRE hogy nagyobba mehessünk. Ahogy tette ezt mindenki más is aki nem született milliomosnak vagy nem nyert a lottón.

"Én alig múltam harminc, de ez idő alatt négy városban laktam. Nekem aztán mocskosul nem érte volna meg venni egy lakást és annak a törlesztőjét fizetgetni .."

De bizony hogy megérte volna. Csak egyszer számolnád össze hogy mennyit fizettél már ki a semmire az évek során és akkor talán látnád. Mert most pont ennyivel lenne kevesebb amit hitelre kellene még fizetned és pont ennyi pénzért lenne már saját ingatlanod a nagy semmi helyett. Pont ezért raktam be neked a pontos számokat, hátha megérted - de látom a matek tényleg nem megy.

Blablázol itt mindenfélét, a lényege hogy te meg sem próbálod megérteni a lényeget. Hogy amíg te kölcsön veszed MÁS TULAJDONÁT amikor bérleti díjat fizetsz az illetőnek és ezzel ODAADOD neki a pénzedet, hogy Ő VEHESSEN MÉG EGYET BELŐLE, addig aki hitelt törleszt az VÁSÁROL és SAJÁT INGATLANA lesz belőle.

Aki neked kiadja a lakást bérbe az pontosan azt csinálja amit az aki vásárol magának bérlet helyett - befekteti a pénzt és sok ideig törleszt, majd gondját viseli annak az ingatlannak. Te tényleg azt hiszed hogy a bérlakás nem ugyanúgy valakinek a magánlakása mint azé aki megvette hogy benne lakhasson? Tényleg ne érné meg bérlővel foglalkozni, meg a lakás után rohangálni? Akkor honnan van neked bérelni való lakásod? Mégis miért adná ki más neked, ha az nem érné meg nagyon is?

"Egy biztos eladósodni huszonakárhány évre csak azért, hogy elmondhasd, hogy "az enyém" nagyon ostoba viselkedés.

Értem. Sokkal kevésbé ostoba dolog szerinted, hogy te meg a huszonvalahány év után pontosan ugyanúgy fogsz ott állni, mint amikor elkezdted - nem lesz semmid. Az nem ostoba dolog hogy kifizetted egy lakás árát - másnak.

Aha.

Amúgy belőled és a hozzád hasonlókból gazdagodnak meg a bérbeadók, te keresed meg havonta azt a pénzt amiből ők még egy lakást vesznek, majd még egyet, meg még egyet. Miközben nektek meg nem lesz semmitek és majd nyugdíjasként is ott fogtok állni és fizetni a bérleti díjat a semmiért. Bravó!

2020. jan. 8. 16:30
 25/26 anonim ***** válasza:
60%

"Mobilitás? Ha költözni akarok, kiadom a saját ingatlanom és költözök."

Igen, mert az úgy megy. Valószínű még életedben nem adtál ki ingatlant, mi csináltuk, a tököm is tele volt vele, hogy Anyámék élete arra ment rá, hogy az elvileg nekem adott lakást -amit otthagytam alig két év után- azt ki kellett adják, és közben még fizették a törlesztőrészletet is. A végén az lett, amit írtam, hogy kénytelen-kelletlen eladták egy bukással. Mert ugye gazdasági világválság idején kell lakást eladni...

"Szerintem költözz ki Svájcba, biztos, hogy jobban fogsz élni, mint itt. "

Minden valószínűség szerint így volna, tudod négy évet éltem Németországban, ahonnan 12 millió forintnyi spórolt -azóta befektetett- pénzzel jöttem haza. Ezért is mondom, hogy nem tehetek róla, hogy "barinődék" sík hülyék a spóroláshoz és fölélik a pénzük. Azt a 100 milliós vagyont én szerintem egymagam olyan 10-11 év alatt szedném össze. Kérdés, hogy akarom-e? Csábító a dolog 45 évesen lenne annyi pénzem nem kéne egy percet se dolgozzak.

2020. jan. 9. 13:15
 26/26 anonim ***** válasza:
60%

24-es! "Tényleg szánalmas ahogy kifogásokat keresel és megpróbálod indokolni a saját tehetetlenségedet."

Jól megfogalmaztad az érzéseimet veled kapcsolatban meg azzal, amiket írsz. például egy szóval nem mondtam, hogy nekem ne lehetett volna sajátom. De attól még tudom, hogy nem éri meg az a "házfétis" amit sok szerencsétlen, mint te is képviselsz.

Az a baj, hogy ti nem vagytok képesek felfogni, hogy az ingatlan egy vállalhatatlanul rossz befektetés, szinte minden jobb nála, nekem az albérletemet jelenleg is fedezi a korábban Németországban gyűjtött pénz, és eszem ágában sincs lekötni a mostani spórolt pénzem valami hülye házba, amikor valószínű jövő nyáron már nem is fogok itt lakni, ahol most.

Bármit is hiszel amúgy a legtöbb albérleteztető pedig nem a "család második ingatlanját" adja ki, hanem ebből él. Tudom, mert ismerek párat, mint írtam is, mi tényleg csináltuk ezt úgy, ahogy te hiszen a buta kis világodban, nem is működött a dolog.

2020. jan. 9. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!