Te is úgy látod hogy a kicsit rebellisebb magyarok már régen leléptek Nyugatra akik meg itt maradtak azoknak teljesen megfelelő a béna fizetés, nehéz megélhetés?
12.
Nem azt írtam, hogy jobb itt élni, hanem nekünk jobb, mint a kintbélő ismerőseinknek. Mi jól élünk, megvan mindenünk, jól keresünk saját vállalkozásban.
"Nem azt írtam, hogy jobb itt élni, hanem nekünk jobb, mint a kintbélő ismerőseinknek. Mi jól élünk, megvan mindenünk, jól keresünk saját vállalkozásban."
Tudod ez borzasztóan valószínűtlen és hihetetlen. Én se hittem el, hogy Svájc milyen gazdag, ameddig be nem esett egy nettó 2.4 milliós -nem vicc- havi fizetésről szóló állásajánlat, már nyilván átszámítva forintba. Ami a mostani fizum majdnem nyolcszorosa. Ezek után te komolyan el akarod hitetni velünk, hogy valaki tud annyit nagymenő lennyi Magyarországon, hogy nyolcszor annyit keres mint az átlag és jobban él mint a svájci?
Oké, lehet ha örököltél több lakást, hatalmas földeket, amik havonta fosnak 6-800 ezret, mellé több befektetést és mellé még van egy jól menő pesti vállalkozásotok külföldi ügyfelekkel, akkor igen, akkor lehet, csak ne hazudd már azt, hogy ezt bárki összehozza. A svájci, norvégiai életszínvonalat sosem fogjuk elérni, a németet talán majd közelebb hozzuk idővel a magyarhoz, de ennyi, ez a valóság.
"Igen, a barátnőm férje is 2 milliót keres kint, abból 700 ezer a lakhatás, az élelmiszer horror áron van, gyerek miatt a barátnőm nem tud még dolgozni. Nincs sok megtakarításuk."
Ja drágám, hát így nem is csodálom, hogy te ilyen menő manónak hiszed magad. Majd térjünk vissza a kérdésre, ha mind a ketten dolgoznak, vagy nem vállaltak volna gyereket, szerinted akkor ha ilyen 4-5 millió között keresnének gyerek nélkül, akkor is "nyomorognának" hozzád képest?
Ha majd ők évente félretesznek 1520 milliót akkor is nyomorogni fognak hozzátok képest? Amikor három év alatt elérik azt, amit ti itt húsz év alatt, akkor is nyomorogni fognak hozzátok képest? Azért gondolkodjál már egy kicsit, még ha nem is akarsz. A vicc az, hogy te annyira nem vagy képben a magyar valósággal, ugyanis én itthon egy kifejezetten jól keresőnek számítok, aki többet kap, mint az átlagbér és több mint s kétszeresét mint a mediánbér és szerinted nekem az annyira szar? Az a kb. hét-nyolcmillió, aki nálam sokkal kevesebből tengődik az mit szóljon?
Az a baj, hogy te nem veszed észre, hogy ti jelenleg az ország legmódosabb 4-5%-ába tartoztok, egy olyan körbe, ahová lehetetlenség betörni valakinek, aki a nulláról indul. Gondolom ti sem úgy kezdtétek. Vagyis lehet például ki kell menni pont Svájcba, és voila máris megvan a megoldás.
Az meg külön a kedvencem, mikor valaki kitalálja, hogy a saját ház az mennyivel jobb mint a bérlemény, ezt a fajta korlátolt gondolkodást sosem értettem. Tehát ők ott Svájcban jól élnek egy fizetésből és közben lakást is bérelnek meg gyereket nevelnek. Ezt Magyarországon hányan csinálják meg? Nem sokan.
#18 "Az meg külön a kedvencem, mikor valaki kitalálja, hogy a saját ház az mennyivel jobb mint a bérlemény, ezt a fajta korlátolt gondolkodást sosem értettem. "
Tudod van az úgy hogy valaki nem járt hiába matekórára és tud számolni.
Ha egy budapesti 70nm-es lakás bérleti díja 160 ezer forint havonta (most ez volt amit feldobott a gugli), közben a vételára 39 millió, akkor a bérletí díjjal 20 év alatt kifizette a lakás teljes árát, de nem lett belőle semmije. Ha pedig felveszi hitelbe a kevés megtakarítása mellé a maximumot, akkor 23 év alatt kell ugyanígy 160 ezer Ft-os törlesztő részlettel fizetnie. (31,5 millió hitel, 5 évre fix kamat, legalacsonyabb jövedelmi sáv [link]
Tényleg, micsoda korlátolt gondolkodás is az hogy havonta ugyanannyi pénzt valaki nem a kukába akar kidobni bérleti díjra, hanem a banknak fizetni törlesztésre és utána saját lakást szeretne.
Ja, nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!