Hogy is van ez a 4 millió éhező országa?
Mindenkitől folyamat azt hallom, hogy milyen rossz az élet Magyarországon, szegénység van, kicsi a fizetés, minden drága, lehetetlen megélni. Több helyen lehet olvasni, hogy Magyarországon 4 millió ember éhezik, és a statisztikákat csak a gazdagok vagyona dobja meg. Sokat hallani mostanában azt is, miszerint Magyarországon kb. 4 millió ember éhezik.
Ehhez képest nemrég akartam foglalni jegyet egy jövő év októberi színvonalas showra, ahova 25 000 ft volt darabja a jegynek és szinte már az összes jegy elkelt. De ahogy nézem más jövő évi kultúrális műsorok is, ahova jegyet kell venni, már most majdnem teltházon vannak.
Sokat lehet olvasni arról, miszerint a karácsonyi vásárokon 2200 ft egy sültkolbász vagy 2000 ft egy kürtős kalács. Az ilyen cikkek alatt lehet olvasni a kommenteket, miszerint "felháborító" meg "rablás" stb. Mégis olyan sorok állnak, hogy 20-30 percet kell érte sorbaállni. Persze lehet itt érvelni a szokásos szöveggel, miszerint "az mind külföldi" de érdekes módon, én ott csak magyar szavakat hallottam.
De nemrég egy szeptemberi (beiskoláztatás utáni) repülőnapon is, olyan sor állt a 20 000 ft-os sétarepülésért mintha ingyen lett volna. És ha megnézzük, egy átlagos nyári napon (hétköznap is, és nem csak Budapesten hanem vidéki nagyvárosok sétáló utcáin is) az összes étterem terasza, annyira tele van hogy szabad asztal sincs.
Nem beszélve arról, hogy minden hosszú hétvégén az összes wellness hotel fullon van. Továbbá szinte minden magyar családban 2-3 autó van, és legtöbben még a wc-re is azzal járnak a 430 ft-os benzinárak mellett.
Akkor hogyan van az, hogy ebbe az országba mindenki éhen akar halni, mikor a valóság nem ezt mutatja? Ekkora jólét lenne?
Mind az ellenzéknek mind a kormány pártnak érdeke a valóság elferdítése, az előbbi negativabban mutatja be a dolgokat, az utóbbi pozitívabban. Mindkét oldal hazudik, uszít, adatokat, statisztikákat hamisít a kormány azért hogy hatalmon maradjon, az ellenzék meg azért hogy átvegye a hatalmat.
Hülye aki azt hiszi a politikusok az átlag emberért vannak, ezek sima fehérgalléros bűnözők akik politikában nyomulnak, összevissza hazudoznak lopnak csalnak csakhogy oda kerüljenek a közpénzhez.
Jaj de imádom ezt a szintű trollkodást, ez a viszik a plazmatévét, alig van szabad hely a plázák parkolóiban miféle megszorításokról beszél a Fidesz? Című agyonig ismert mszps prolik által kitalált duma.
Csak mostanra átvette a Fidesz proli, értelme ugyanannyi van ennek is.
Ez olyan, mint amikor sokan csodálkoznak, hogy a magyarok kétharmada kétszázezer alatt keres, és bizonygatják, hogy nem így van, csak az a furcsa, hogy még a KSH is ezt mondja, sőt még a Fidesz se tagadja le, de ők annyira túlpörögnek, hogy ilyenkor még a fideszesnél is fideszesebbek.
#14 vagyok:
Meg akarod magyarázni hogy nincs, ami van?
Most engem akarsz hülyének nézni, vagy csak te vagy gyengeelméjű?
Ja én azt hittem hogy az valamelyik karácsonyi vásár vagy valamelyik strandbüfé nyáron. Ott is úgy állnak sorba a 2200 ft-os kürtős kalácsért, meg a 1500 ft-os lángosért mintha ingyen ételosztás lenne.
Jó sok szám van, ezek a népbarátok éppen ezt találták elő a szgegénységről.
De attól még probléma társadalom kettészakadása, azt is látom, hogy világprobléma.
És csak erősödik, folyton.
#14 vagyok:
Én magam is rákényszerültem már, úgyhogy nekem ne akard a hülyeséget magyarázni!
Hidegben, melegben, hóban, szakadó esőben is elmennek sokszor a város másik végéből is, mert ha nem akkor aznap nincs ebéd és/vagy vacsora.
Ezt hasonlítgatod a karácsonyi vásárban sorban állókhoz, vagy a strandbüféhez?
Te vagy meggondolatlan vagy, vagy pedig egy cinikus b'rom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!