Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hogy is van ez a 4 millió...

Hogy is van ez a 4 millió éhező országa?

Figyelt kérdés

Mindenkitől folyamat azt hallom, hogy milyen rossz az élet Magyarországon, szegénység van, kicsi a fizetés, minden drága, lehetetlen megélni. Több helyen lehet olvasni, hogy Magyarországon 4 millió ember éhezik, és a statisztikákat csak a gazdagok vagyona dobja meg. Sokat hallani mostanában azt is, miszerint Magyarországon kb. 4 millió ember éhezik.

Ehhez képest nemrég akartam foglalni jegyet egy jövő év októberi színvonalas showra, ahova 25 000 ft volt darabja a jegynek és szinte már az összes jegy elkelt. De ahogy nézem más jövő évi kultúrális műsorok is, ahova jegyet kell venni, már most majdnem teltházon vannak.

Sokat lehet olvasni arról, miszerint a karácsonyi vásárokon 2200 ft egy sültkolbász vagy 2000 ft egy kürtős kalács. Az ilyen cikkek alatt lehet olvasni a kommenteket, miszerint "felháborító" meg "rablás" stb. Mégis olyan sorok állnak, hogy 20-30 percet kell érte sorbaállni. Persze lehet itt érvelni a szokásos szöveggel, miszerint "az mind külföldi" de érdekes módon, én ott csak magyar szavakat hallottam.

De nemrég egy szeptemberi (beiskoláztatás utáni) repülőnapon is, olyan sor állt a 20 000 ft-os sétarepülésért mintha ingyen lett volna. És ha megnézzük, egy átlagos nyári napon (hétköznap is, és nem csak Budapesten hanem vidéki nagyvárosok sétáló utcáin is) az összes étterem terasza, annyira tele van hogy szabad asztal sincs.

Nem beszélve arról, hogy minden hosszú hétvégén az összes wellness hotel fullon van. Továbbá szinte minden magyar családban 2-3 autó van, és legtöbben még a wc-re is azzal járnak a 430 ft-os benzinárak mellett.

Akkor hogyan van az, hogy ebbe az országba mindenki éhen akar halni, mikor a valóság nem ezt mutatja? Ekkora jólét lenne?

2019. dec. 15. 14:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
71%
Hogyan van az, hogy egy zsák krumplival meg lehet venni az emberek szavazatát, ha már osztrák jólét van?
2019. dec. 15. 14:27
 2/19 anonim ***** válasza:
27%
Hiába szidjátok a Fideszt. Igenis magyarok többsége jobban él mint Gyurcsány idejében.
2019. dec. 15. 14:27
 3/19 anonim ***** válasza:
74%

Gyurcsány idejében meg jobban éltünk, mint a 90-es években.

És akkor ennek most mi értelme van, hogy ezt bizonygatom?

2019. dec. 15. 14:28
 4/19 Gugu Gabor ***** válasza:
70%
Tehát ha a westend tele van vásárlóval abból következik hogy bivalybasznádon is jól élnek az emberek?
2019. dec. 15. 14:42
 5/19 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
74%

"Több helyen lehet olvasni, hogy Magyarországon 4 millió ember éhezik, és a statisztikákat csak a gazdagok vagyona dobja meg. "

meg is válaszoltad a kérdésedet. tegyük hozzá, itt még viszonyalg jó a helyzet, nincs nagyon szétszakadva a társadalom.

2019. dec. 15. 14:43
 6/19 anonim ***** válasza:
75%

Ha ebből indulnánk ki, akkor Kína is milyen szuper ország, csak az úgy jön össze, hogy van egy 300 milliós réteg amely olyan életszínvonalon él mint egy átlag amerikai, csak a gáz ebbe az, hogy még van 1,1 milliárd ember és nagyrészűk elmaradott életkörülmények közt él.

Nem tudom hol élsz, de azt jó lenne felfogni, hogy jelentős különbségek vannak országon belül is, országos átlag fölött egyedül csak két megye teljesít egy főre jutó keresetek szerint.

A baj azzal, amiket leírsz, hogy a szezonális költekezéssel akarod kimagyarázni hogy ez nem igaz, ha valaki hónapig gyűjt magának és elmegy mondjuk az Oktoberfestre az már azt jelenti hogy milyen jó életszínvonalom él?

Meg szerintem magától értetődö, hogy a 4 millió kifejezés elég abszurd, hogyan számolták ezt ki? Van egyáltalán hitelességi alapja?

Aki úgy érzi hogy a körülmények nem olyanok mint amilyeneket szeretne, az két dolgot tehet, vagy probál feljebb jutni vagy elmegy külföldre és ott probálkozik ezzel, de ez ugyanaz mint az első csak éppen más helyen. Magyarország a kivándorlok arányában második helyen áll kelet-európában. Csak a probléma ezzel az, hogy rengetegen visszatérnek, mert rájönnek hogy nem mérlegelték jól a dolgokat és végül kudarcos vége lett ennek.

Ajánlanám a Michael Moore által rendezett Kapitalizmus: Szeretem! filmjét, megmutatja Amerika sötét oldalát, hogy ott sincs aranyélet.

Ez a fajta vagyoni igazságtalanság a neoliberalizmushóz köthető, aminek alapfelvetése hogy csökkentsük az adókat mert a gazdagok jobban tudják befektetni, persze sok más van emellett, de például Amerikába az egyetemi tandíjak 1978 és 2015 között 265%-s infláció melett, több mint 1000%-al emelkedtek, ezt azzal blokkolták hogy ne legyen lázadozás ez ellen, hogy hitelekkel tömték meg azokat akik nem tudják megfizetni, csak ezzel a probléma hogy egyetem után akkor a hitelt kell nyögni, olvastam egy történetet interneten, hogy valakinek 2 év után sikerült visszafizetni, de egy olyan minimalista életmóddal amit kevesen vállalnának be, hogy például eladják az autót stb. szóval az átlag valószínűleg hosszabb ideig csinálja ezt, persze az amerikai háztartások eladozóttsága is súlyos eset, de arra nem térek ki.

2019. dec. 15. 14:46
 7/19 anonim ***** válasza:
75%
Hatmillió ember ezek szerint jól él, ők meg tudják fizetni a színházjegyet, az éttermet, a sétarepülést is (ez a Li-2 volt, a budaörsi repülőklubé, ugye? Azzal én is mentem :) Nem akar "mindenki éhen halni", ettől függetlenül valós probléma a szegénység, de a jelenlegi kormány semmit nem tesz értük. (Igaz, az eddigiek se, pont azért, mert a szegények nagyon olcsón megvásárolható szavazóbázis, egy kormánynak se érdeke csökkenteni.)
2019. dec. 15. 14:54
 8/19 anonim ***** válasza:
71%
Magyarországon a Fidesz átlagon felül felfuttatott durván 1.000.000 embert, ez tény. Ők tudnak korzózni a plázákban a vásárokon telik rá. Ettől még a maradékot meg átlag alá rohasztotta. Ha összességében nézzük a dolgokat igenis 2010 előtt a nagy többség sokkal jobban élt ezen nem változtat semmiféle statisztika bűvölés amit a Fidesz művel, gondoljunk csak a létminimum alatt élő számítására vagy bármi egyébre.
2019. dec. 15. 15:33
 9/19 anonim ***** válasza:
87%

1) Ha 4 millió ember éhezik még mindig van 5,5 millió ezekre a programokra.

2) Felhívom a figyelmed a meglepő tényre hogy a városokban vannak ugynevezett TURISTÁK akik mennek programokra és éttermekbe. Méghozzá sok.

2019. dec. 15. 15:43
 10/19 anonim ***** válasza:
96%
Nemetorszagban dolgozom, most kivettem egy honap szabit. Pont tegnap ettem a karacsonyi vasarban :D rengetegen jovunk haza kolteni, foleg, hogy egyre tobbet er itthon a fizetesem :D
2019. dec. 15. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!