Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A magyar kultúrából miért...

A magyar kultúrából miért hiányzik az idősek, öregek tisztelete, megbecsülése?

Figyelt kérdés
2019. dec. 8. 12:46
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
70%

Az alaptisztelet mindenkinek kijár, ez vitathatatlan.

Viszont én csak azért nem tisztelek valakit jobban, mert sikeresen, szépen megöregedett. Az öregség nem érdem, hanem állapot.

2019. dec. 9. 19:26
 22/26 anonim ***** válasza:
68%

egy kezemen meg tudom számolni, hány értelmes, normális idős magyar emberrel találkoztam.

arrogáns, buta, kötekedő időssel viszont szinte hetente találkozom. mindenkivel normális vagyok, egy alapvető tiszteletet megadok, de amikor a másik ok nélkül kioktató, bunkó, akkor én se fogom vissza magam csak azért, mert idős.

ergo nagyon helyes, hogy nem tisztelik az időseket csak azért, mert idősek.

vmiért nagyon él az a tévhit, hogy ha vki megért egy bizonyos kort, akkor automatikus bölccsé válik, ez Magyarországon rohadtul nem igaz.

2020. jan. 8. 15:57
 23/26 anonim ***** válasza:
17%

Az az ország, az a társadalom amelyik nem tiszteli, nem becsüli meg az öregjeit, az nem lesz soha boldog!

Az öregség állapot a korral járó kellemetlenségekkel együtt.

Mindenkiből - aki megéli - öreg lesz, hála az égnek ebben nincs semmi kivételezés; én fiatalként nem szeretnék öreg lenni egy ilyen érzéketlen, bunkó, önző csóró országban, mint amilyen ma Magyarország!

Egy normális, jól teljesítő országban alap, hogy méltó módon el tudja tartani az öregjeit! Pláne azokat, akik még végig szenvedték a szocializmust is!

2020. jan. 8. 17:17
 24/26 anonim ***** válasza:
77%

Amikor a fősuliba jártam, a 13. kerben laktam.

Az egyik szomszédom egy nyugdíjas tanárnő volt, aki belebolondult abba, hogy burokban él x éve.

Be akarta bizonyítani, hogy az egyetemisták buták, vallásos előadásokat tartott, az élő fába is belekötött. Mikor már elköltöztem, a lakás tulaja, aki rokonom, mondta, hogy a nő visszakéri a könyvét, amit kölcsönadott. (semmilyen könyvet nem adott).

Most vidéken élek, át szoktam biciklizni a szomszéd városba, és ott lemegyek a Duna-partra.

Sajnos egy idős "festőművész" (legalábbis ő magát annak tartja) is odajár, aki folyton mindenki nevel, okoskodik, azt lesi, hogyan köszönök másoknak.

Ha nem lenne idős, már rég megverték volna.

Magyarországon az idősek többsége ilyen tájékozatlan, megkeseredett, neveletlen, múltban rekedt proli, aki kötekedéssel és okoskodással akarja megmutatni, milyen fontos ember.

Nem bölcsek, nem érzik, hol a határ, azt hiszik, a fiatalbb generáció a tanítványuk.

Na, többek között ezért nem tisztelik az időseket, mert nagy részük csak kötekszik és semmi köze a mai világhoz.

2023. aug. 13. 11:03
 25/26 anonim ***** válasza:
26%

Kérdező! A magyar kultúrából csak ez hiányzik? Olvasd el a válaszok döntő többségét. Melyik magyar kultúráról beszélsz?

#24! Magyarországon él nagyjából 3 millió nyugdíjas. Te megtapasztaltál két konkrét példát. Majd általánosítod legalább 2 millióra. Nem állapítok meg rólad semmit. De ilyen statisztikai következtetés nincs, ez szimpla tévedés.

#23! A szocializmust végigszenvedők nem a koruk miatt élték azt meg. A döntő többségük önmaga miatt. De ezen túl, egy normális országnak nem kell eltartania az öregjeit, legfeljebb segítenie azzal, amit már nem bírnak megtenni. Például egy jó infrastruktúrával. Én például nagyon nem szeretném, ha el akarnának tartani. Mert az azt jelentené, nem voltam képes 40-50 év alatt ennyit összehozni. Annak viszont örülök, ha alacsony a tömegközlekedés fellépője, hogy van házhozszállítás, hogy megoldották a lépcsőzés kényszerűségét. Egyebekben ebben a jelenlegi érzéketlen, bunkó, önző csóró országban is megtalálom a módját a jó életnek. Mert a fősodor ugyan ilyen, de meg lehet találni az élhetőt, kellemest, a szórakoztatót. És et el is várom magamtól (a megtalálást).

#22! Gyanítom ebben az önző bunkó közegben mozogsz. Bizony, van közöttük idős is. De van más közeg is. Sejtem, miért nem találod. Egyébként még azt is gondolom, fogalmad sincs arról, mit jelent a tisztelet. Annyit megemlítek, nem hajbókolást, szolgai viselkedést. Mondjuk magam megelégszem (tiszteletként), ha nem gáncsolsz el, nem löksz föl, hogy egy másodperccel hamarabb érj be az ajtón. Elméletileg elvárnám, de nem teszem, hogy észre vedd, fáradtabb vagyok-e mint te, és ezesetben engedd, hogy leüljek. Egy vele járó kedves mosoly pedig kifejezetten feldobna, és viszonoznám. De nem hiszem, hogy érted, miről beszélek.

#21! Ami a tiszteletet illeti, lásd az előző bekezdésemet. A normális együttélésnek vannak szabályai. nem azok, amikre te gondolsz. Ja és miért is vannak? Hát pusztán azért, hogy öreg és fiatal, mondhatnám mindenki, szimplán jól érezze magát a bőrében. Ezt nem tiszteletnek, ezt empátiának hívják. De a mai magyar beszédben a szóértés sem divat. A vezérnél értem az okot, bár el nem fogadom. A többinél nem értem, de sejtem.

2023. aug. 13. 12:18
 26/26 anonim ***** válasza:
30%

„#24! Magyarországon él nagyjából 3 millió nyugdíjas. Te megtapasztaltál két konkrét példát. Majd általánosítod legalább 2 millióra. Nem állapítok meg rólad semmit. De ilyen statisztikai következtetés nincs, ez szimpla tévedés.”

1, senki nem szólt hozzád, a kérdezőnek válaszoltam

2, a logikával és a szövegértéssel komoly gondjaid vannak: az, hogy leírtam két konkrét példát, az szerinted azt jelenti, hogy csak idős emberrel találkoztam? :D

„Majd általánosítod legalább 2 millióra. Nem állapítok meg rólad semmit. „

Mester, mikor alkothatok véleményt az idősekről, hogy elégedett legyél? Ha az összessel beszéltem? egyáltalán mi közöd van ahhoz, hogy más kiről alkot véleményt?.

„Mondjuk magam megelégszem (tiszteletként), ha nem gáncsolsz el, nem löksz föl, hogy egy másodperccel hamarabb érj be az ajtón.”

VS.

„ Elméletileg elvárnám, de nem teszem, hogy észre vedd, fáradtabb vagyok-e mint te, és ezesetben engedd, hogy leüljek. „

:D

Tehát akkor mégsem elégszel meg vele, egyik mondatottal ütöd a másikat. Azért elméletileg csak elvárod, max. nem mersz méltatlankodni kint a való világban.

„Egy vele járó kedves mosoly pedig kifejezetten feldobna, és viszonoznám. De nem hiszem, hogy érted, miről beszélek.”

:D

Persze, imádunk rámosolyogni egy hozzád hasonló nem túl okos, de legalább bunkó és beképzelt idős emberre, azért micsoda elvárások vannak.

Ha ilyen stílusban nyilvánulsz meg kint az utcán, ne csodálkozz, ha arrébb löklek, vagy elküldelek a francba.

látod, pont a hozzád hasonló nagyszájú szereptévesztéses öregekből van már nagyon elegünk.

Szerintem ne nagyon feszítsetek a húrt, mert előbb-utóbb nagyon megütitek a bokátokat. Ahogy már írtam, bizony az én agyamon és átfutott már, hogy nyakon vágok egy hozzád hasonló bunkó kéretlen tanácsokat boomert.

Jobb lenne, ha meghúznátok magatokat, és felfognátok, hogy sehol nem vagytok tudásban egy ma 20-30-40es diplomás fiataltól, a vinnyogásoktól a régi értékekről, az avítt „tudások” meg a kutyát nem érdekli, írjátok le naplóban meg fárasszátok vele az unokákat.

lassan úgyis az összes nyelvet beszélő értelmesebb fiatal külföldön lesz, megmutatjákot, hogy működtetitek az országot ti, bölcs idősek.

2023. aug. 13. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!