A jarokelo.hu weboldalon miért nem lehet nevén nevezni a problémákat? Így mi az értelme?
Tettem egy bejelentést a fent említett oldalon. Alapjába véve nagyon jónak tartom.
De.
Az én bejelentésemben hajléktalanokról is szó esett. Egyszerűen leírtam, hogy az adott téren sok hajléktalan van és a helyzettel kezdni kéne valamit, nem pedig félrenézni, mert az a legrosszabb.
Erre ezt a választ kaptam:
"Szia!
Köszönjük, hogy használtad oldalunkat. Bejelentésedet 1 nap múlva töröljük, mert abban hajléktalanokkal kapcsolatban is említést teszel. Arra kérnénk, hogy a bejelentésed szövegében ne szerepeljen utalás közterületen tartózkodó hajléktalan emberekre, és az átfogalmazott észrevételed töltsd fel új bejelentésként.
Vagy ha ebben a formában szeretnéd eljuttatni az illetékesnek az üzeneted, akkor tedd meg azt közvetlenül ezen a címen:
Miért kérjük ezt?
2018. október 15-étől szabálysértési eljárás alá vonhatják az életvitelszerűen közterületen tartózkodókat (
). Ezt az intézkedést mi nem támogatjuk, mert azokkal a civil szervezetekkel értünk egyet, akik a hajléktalan emberek ellátórendszerének javítását és a hajléktalanságból való kijutást segítenék a büntetés helyett.
A hajléktalan emberek feljelentéséhez nem tudunk támogatást nyújtani, mert nem szeretnénk hozzájárulni a társadalmi feszültségek elmélyítéséhez Magyarországon.
Amennyiben hajléktalan emberekkel kapcsolatban szeretnél lépéseket kezdeményezni, tájékozódj A Város Mindenkié hajléktalanokat segítő csoport kisokosából ezen a linken:
, illetve fordulj közvetlenül az önkormányzathoz.
Köszönjük megértésed!"
Ez nem struccpolitika? Nem lehet ilyet írni akkor kész, meg van oldva? Akkor most ha törlik a kérdésemet akkor idén télen a -10 ben nem fog ott senki megfagyni, vagy mi?
Felháborító, ez botrány.
Mit írnának ha beküldenéd hogy a Hős utca környékén sok a cigány? Küldd be aztán másold be ide.
@kérdező: sajnos nem ilyen egyszerű. Ha bejelented a Járókelőn és azok továbbítják az illetékeseknek, akkor a hajléktalanokkal szemben fognak eljárni egy olyan rendelkezés alapján, ami minden jóérzésű ember szerint embertelen.
Tehát a Járókelőhöz írt bejelentéssel nem segítesz rajtuk, hanem hozzájárulsz a büntetésükhöz. Az említett oldal ezért törölte a bejelentésedet -a lelkiismeretük nem engedi, hogy segítséget nyújtsanak ebben.
Ha valóban segíteni akarsz ezeken az embereken, akkor a válaszban szerelő szervezeteket keresd meg!
A járókelőknek nem a kötelező a rendőrségnek szólni.
Jelezzék a problémát a kerületi hajléktalan ellátásért felelős szervezetnek, szociális segítőknek. Valakinek aki segíteni tud.
Érted, én nem azt akarom, hogy rendőrök vigyék el őket. Hanem, hogy megoldódjon a helyzet, mert így nem jó. Az nem megoldás, hogy a kezebe nyomsz egy százast borra és kész el van intézve. Attól még ott fog megfagyni. De ez az érzékeny járókelőket nem izgatja, a hajléktalan szó leírása tilos, problem solved...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!