Volt Hitlernek érettségije?
Olyan adatot találok róla, hogy először bukott középiskola első osztályában, majd másodszorra átment, aztán a második osztályban már otthagyta az iskolát, mert nem érdekelte őt a tanulás.
Ez mennyire reális? Hogy tudtak később doktorátussal rendelkező emberek isteníteni olyasvalakit, akinek még érettségije sincs? Ha jól tudom, például Goebbels is dr. volt.
Nem mindig minden az iskolai végzettség.
Persze ennek a hangoztatását nem szabad túlzásba vinni, mert az alul iskolázott unintelligens emberek ebből azt szűrik le, hogy ők valami meg nem értett zsenik.
"Úgy tudom, volt, hiszem felvételizett egyetemre, tehát lennie kellett "érettségijének"."
Én pedig úgy tudom, hogy éppen az érettségi hiánya miatt nem vették fel a Képzőművészeti Akadémiára Bécsben.
#1-nek:
Gyakorolj egy kis ökritikát!
Idézlek:
"Nem mindig minden az iskolai végzettség."
Kontra:
"alul iskolázott unintelligens emberek"
Szólj, ha eldöntötted. XD
Hitler elhanyagolta az iskolát, elverte az örökségét, de ettől még lehettek (és voltak) kiváló képességei. Egy ilyen karizmatikus vezető, szónok csak intelligens lehet.
4, ha egy népet keveredéssel megszüntetünk, az is nagy bűn. 3-400 millió emberről van szó.
Járt reálgimnáziumba, de azt nem tudom, hogy elvégezte-e. Elképzelhető, hogy nem: 14 éves korában meghalt az apja, így csak a hagyatékból és az árvasegélyből éltek. A középfokú oktatás meg sok helyen fizetős volt ebben a korban, így nem biztos, hogy be is tudta fejezni az iskolát.
Hozzáteszem: ekkor még teljesen más értékkel bírt egy érettségi, mint ma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!