Mi kerül egy kiló brokkoliban 1500 forintba?
Figyelt kérdés
Én nagyrészt zöldségeken élek, de már nemigen tudom megfizetni az iszonyatos árakat. Idén először luxuscikké vált az évtizedeken át fillérekbe kerülő sárga- és fehérrépa is, de most maradjunk a brokkolinál! Hetek, de inkább már hónapok óta 1500 ft egy kiló a Lehel piacon azon az egy-két helyen, ahol kapni lehet, és a minőség sem mindig elfogadható. Kb egy hónapja Szlovákiában átszámítva 830 forintért vettem a brokkolit (gyenge forinttal), régebben amikor Olaszországban éltem, ott 1-2 euró volt. (Most nem tudom mennyi, de talán ma sincs 4-5 euró). Nálunk miért kerül ilyen sokba?2019. szept. 29. 09:11
11/12 anonim válasza:
A lehelt januarban eladták a kínaiaknak.
100%os bérleti dij emeléssel indítottak. Ha jól tudom egy zöldseges fizetett havi 250 körül,januártól 500at. Ez meg elléggé oda tud ba szni még egy sikeres kisvállalkozásnak is. Így nem csoda az áremelés.
12/12 A kérdező kommentje:
11: Ezt nem tudtam, csak láttam a sok furcsa dolgot: Egyik jó üzlet zárt be a másik után, ahol nagy volt a forgalom is, és egy új se nyílt helyettük. Egyre több a lefüggönyözött üres árustóhely, meg egy árus panaszkodott nekem is, hogy zsemléből és egyéb filléres árukból nem tudja kitermelni a falatnyi üzlet után fizetendő sok százezres havi bérleti díjat. (Mondta, hogy mennyi, de már nem emlékszem.) Nagy kár ezért.
2019. szept. 29. 15:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!