Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ti sem adnátok egy fillért...

Ti sem adnátok egy fillért sem a határontúli magyaroknak?

Figyelt kérdés
Miért a mi pénzünkből támogatják őket?
2019. szept. 23. 10:18
1 2 3 4
 11/31 anonim válasza:
2%
Magyaroknak egy fillért sem!!!
2019. szept. 23. 11:27
 12/31 anonim ***** válasza:
57%

Nem értek vele egyet,de még mindig nincs olyan piactorzító hatása,mint a nagycsaládosok CSOK-olásának,aminek hatása van mindenkire.

Annak is több értelme lenne ha a határontúliak lakásvásárlását támogatnák Magyarországon,mert akkor növelni lehet a népességet.

Így meg olyanoknak adják a pénzt,akik amúgy is vállalnak gyereket,amennyit akarnak,mert a pénzük megvan hozzá,és még fel is verik az ingatlanárakat annyira,hogy az alsó 60-70% örökre elesik a lakásvásárlástól...

2019. szept. 23. 11:27
 13/31 anonim ***** válasza:
24%
Közvetlenül pénzt senkinek sem adnék, legfeljebb közvetetten. Civil szervezeteknek, eseményeknek, alapítványoknak. Stadiont semmiképp sem építenék, sportcsapatot sem támogatnék, mondjuk ezeket itthon sem igazán. A szavazati jogukat természetesen elvenném. Olyan ember szavazzon, aki legalább néhány évet élt itt tartósan.
2019. szept. 23. 11:39
 14/31 mindentudó99 ***** válasza:
67%
#5 Hát a magadfajta nem is értheti. Tegyük fel 5 milliárd éves szinten elmegy erre. Tudod mit jelent ez a költségvetésbe? Csepp a tengerben. Ettől vagy annyira rosszul?
2019. szept. 23. 11:49
 15/31 anonim ***** válasza:
21%

Ez a határon túliaknak adott támogatás olyan mintha én a családomtól elvenném a pénzt és oda adnám egy nagyon távoli rokonomnak, miközben az én gyerekem beteg és nemtudok neki gyógyszert vennni és az iskoláztatását sem tudom fedezni, de én eljátszom a nagyvonalú rokon szerepét, adományozok még akkor is ha ez az adományozás tönkre teszi a családomat.

Normális ember tesz ilyet!?? na ugye hogy nem.

Az elmebeteg tesz ilyet, ezért mondják sokan orbánra hogy elmebeteg, és milyen igazuk van.

2019. szept. 23. 11:59
 16/31 anonim ***** válasza:
82%

Adnék, de elsősorban olyan jellegű tamogatásokat, ami az anyanyelvi oktatást, kulturális fejlesztéseket segíti.

A stadionoknak nem látom sok értelmét, bár ezt itthon is elmondhatom.

2019. szept. 23. 12:07
 17/31 anonim ***** válasza:
19%
Én sem értem ezt az egész határon túli magyar témát. Volt 100 év átköltözni. Ha ott maradtak, annak biztos oka van. Akkor meg oldják meg.
2019. szept. 23. 12:27
 18/31 anonim ***** válasza:
65%

Az biztos,hogy azzal,hogy felverték az ingatlanárakat,az erdélyi magyarok(akik a legnagyobb számban vannak) tuti nem fognak ideköltözni.

Még nehezebben jutnának lakáshoz,a román bérekből.

Bár lehet 10 év és leköröznek minket.

2019. szept. 23. 12:44
 19/31 anonim ***** válasza:
81%

"Volt 100 év átköltözni."

Na igen. Valahogy nem érted. Nem olyan könnyű otthagyni az otthont, házat, kertet, szüleid sírját. Manapság könnyebb elhagyna a szülőföldet, régebb az emberek jobban ragaszkodtak a gyökereikhez.

Na de mi van azzal aki átköltözik? A hozzád hasonlók simán lerománozzák, leszerbezik és küldenék haza.

Basszus, a minap olvasgattam egy fórumban, ami Ruzsa Magdiról szólt, hogy mi a fenéért nem megy haza "villogni" szerb létére.

Baráti család, 20 évvel ezelőtt úgy gondolták, hogy kitelepednek Magyarországra. Apu építészmérnök, anyu orvos. Sok pénzzel, 3 gyerekkel. Kimentek felmérni a lehetőségeket.

Tudod, hogy jöttek vissza?

"Miért menjünk ki, hiszen ott jobban utálnak minket, mint idehaza?"

És nem is értették. Így hát itthon maradtak. Azóta anyunak saját klinikája van, apu meg könnyű szerkezetű házakat épít, amiket Magyarországra exportál egy valag pénzért.

Én úgy gondolom, hogy Magyarország bizony vesztett velük.

2019. szept. 23. 13:19
 20/31 anonim ***** válasza:
78%
Jelentem, határon túli magyar vagyok. Sosem kaptam egy fillért sem a magyar államtól. Sőt, ismerni sem ismertem olyat, aki kapott volna,
2019. szept. 23. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!