Valaki sajnalja az Erdelyi magyarokat?
"Akik most kint élnek, azokat nem szakították el, mert Romániában születtek már!! Nem sajnálom, miért kéne? Az a szülőföldjük."
Kár hogy a tiéd nem az. :)
A sajnálat egy elég érdekes kifejezés. Én inkább felnézek rájuk, mert hihetetlen, hogy annyi gyötrelem után is képesek megtartani hazaszeretetüket. Sok székely és csángó jóval műveltebb a mai Magyarországon élő magyaroknál, több szót ismernek és jóval ízesebben beszélnek egy olyan országban, ahol próbálják kiölni belőlük a hazafiasságot. Én inkább a Magyarországon élő magyarokat sajnálom, mert teljesen rossz irányba fajultak. Egymásban csak a rosszat látják és mindig mindenben akadályoznák a másikat. Szörnyű ezt látni. Az erdélyi magyarok viszont jóval összetartóbbak nálunk, s sokkal kedvesebbek. Nemrég jártam Erdélyben, így tapasztalatból beszélek! Azt is sajnálom, hogy mi, itteni magyarok nem tudunk semmiben segíteni, csak kisebb, inkább eszményi, mintsem megfogható dolgokban... (Kettős állampolgárság megszavazása, A Jobbik a határon túli magyar diákok és hallgatók diákigazolványhoz jutását szorgalmazta a Parlamentben, stb)
15/f
Vagy a Ceaușescu diktatúra idején amikor előfordult hogy a keresztény embereket "áttérítették" szarból kellett keresztet formálniuk, majd meg is enni azt.
érdekes hogy az ilyet elhiszitek többnyire, de holokausztot nem:))
miért sajnáljuk? nekem van erdélyi osztálytársam, kaposváron!!! ergo aki nagyon akar az át tud jönni. amugy meg igen, valaki irta hogy nincsen ott már elszakitott magyar , illetve csak 10-20 max hisz aki elszakitott magyar az kb 90+ évesnek kéne lennie...azt a területet nem elcsatolták, azt elfoglalták... a trianoni békediktátum csak jóváhagyta hogy nem kell onnan kimenni a román katonáknak hanem nemzetközileg elfogadta a megszállását erdélynek..
Székely gondolkozik:
- Én azt értem hogy elvesztettük a világháborút... de akkor miér csatolták hozzánk Romániát?
9:10-es:
Na látod, ennyit a nagy hazaszeretetről. Ausztria sem a "hazájuk" akkor, csak mivel jobbak az életkörülmények, még örülnek is (logikus amúgy), de akkor miért a hazaszeretettel jön mind??
Sosem értettem ezt a fene nagy romániai magyar szeretetet. Saját országunkban élő magyarokat nem szeretjük ennyire..
Akárki akármit mond, az a szülőföldje, ahol született. Onnan el lehet költözni, lehet maradni, szabad ország mindkettő. Engem se pátyolgat senki, hogy a nagyszüleim és dédszüleimmel mi volt anno... Erről ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!