Az tényleg igaz hogy a fával fűtőket meg szokták bírságolni környezetvédelmi okokra hivatkozva?
Még nem hallottam, hogy valakit a fűtés miatt büntettek volna, de ha van ilyen, mindenkit meg lehet büntetni, mert füstöl, kormol a kazánja, a kéményen jön a füst, szennyezi a környezetet!!!! Figyelmeztetni szoktak a gáznál, hogy az értékek rosszak, de mondtam ha leírná, máris visszaviszem az egy hetes kazánt a boltba!!!! Nem írta le, maradt minden!!!!!
Szóval a hibát az égésben kell keresni, minden éghető anyagnak van gyulladáskor hibája, amíg nem éri el az üzemi hőfokot, bocsájt ki
szennyező anyagot, nyilván más és más mennyiségben, ez a fűtőanyagtól és a tüzelési technikától függ, például a szén, ha felülről van begyújtva,
alig füstöl, ha alulról, akkor nagyon füstöl, ha utána kell rakni, szinte állandóan füstöl!!!!! Kitől lehet megtudni mi a jó, a CO-ról már regényt írtak, de csak riogatnak vele és mégis naponta halnak meg emberek!!!!!!
Már többször írtam a Sajó völgy problémájáról, már milliárdokért szereztek be műszereket, de nem az a megoldás, hogy MÉRIK, hanem meg kellene tanítani az embereket, hogyan kell FŰTENI!!!!!!!!!
A katasztrófa védők a TV-ben, bemutatták a CO riasztó működését egy
zacskóban, amikor beengedték a CO-t visított a szerkezet, de azt már nem tudták, ha a zacskót nem tépik szét a riasztó a műsor végéig vinnyogott, hiába nyomkodták a KI gombot, de így lett tökéletes a bemutató, amíg
GÁZ van, nem lehet elnémítani, de a 80 éves Mariska néni ezt tudja?????
Egy darabig én is azt hittem, hogy nem jár büntetéssel, ha rosszul tüzel,
de ma már az a gyanúm, mégis csak van büntetés, mert ha meghal, vagy leég a ház, ezt is felfoghatjuk úgy mint büntetést! A biztosító, pénzt szed azért, ha valami történik, részben vagy egészben fedezi a kárt, talán ez is egy fajta büntetés, mert ha száz házból csak egy vagy tíz ég le, még csikkzsebből kifizeti a kárt, nekik megéri, Önnek már nem isten bizony!!!!
Azt is elképzeltem, ha a biztosító fedezné a CO riasztó, vagy a füst riasztó költségét, de nem, ez a TE problémád!!! Viszont ha ezek nincsenek, azt mondja nem tettél meg mindent, akkor Ő sem fizeti minden károdat és ez
teljesen logikus!!!!
Tanulj meg fűteni, ne füstöljön a kéményed, nem halsz meg és nem ég le a házad, de a biztosítást fizesd, mert a baleset lehetősége, mint Demoklész kardja lóg a fejed felett és ha, csak véletlenül hibázol van segítség!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!