Megéri klímával fűteni?
Az elektromos árammal való fűtés kb. háromszor annyiba kerül, mintha gázzal menne. Az mindegy, hogy klímagép, vagy fűtőtest fűt. A klímagép esetén a hatásfok ráadásul rosszabb.
Úgyhogy tartós megoldásként drágább, de kényszer estén (pl. leállt a távfűtés), ez is megoldás.
Az áram és a gáz ára hatóságilag szabályozott, azaz nem annyit kérnek érte, mint amennyibe kerül. Ha a valódi árat kérnék, más lenne a helyzet. De a rezsicsökkentés című népámításnak működnie kell. A polgár meg elhiszi, hogy jól jár. Pedig nem, mert máshol meg kifizeti a különbséget. :(
" A klímagép esetén a hatásfok ráadásul rosszabb"
Ez nettó hülyeség.
a klíma a kültéri levegőből lopja a hőt.
az izzószálas villanykörte, infra hősugárzó, hajszárító, villanykályha, vasaló stb fűtési hatásfoka közel 100%, de a klíma az más elven működik.
Nem az elektromos energiával csinálsz hőt, hanem az áram arra való, hogy a kinti levegőből beszivattyúzza a hőt.
a # 8 választ a # 7-nek szántam
nem a ház, és az áramhálózat a rendszer, aminél az energiamegmaradást kell nézni, hanem a külső levegő is beletartozik.
@5 és #6
Én klímáról beszéltem, a kérdés is az volt. Amiről meg ti beszéltek, az levegő-levegő hőszivattyú. Persze hogy van ilyen. De ez egészen más árkategória. A legjobbak 6-7 -szeres nyereséget tudnak, azaz 1 KW-ből 6-7 KW hőteljesítmény lesz, ami lehet hűtés, vagy fűtés. De még ez is erősen függ a külső levegő hőmérsékletétől.
Az egyszerű klíma nem ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!