Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » A távfűtés tartozás, mely a...

A távfűtés tartozás, mely a FŐTÁV felé illetve a DHK Hátralékkezelő felé fennáll mennyi az elévülési idő? Legutolsó felszólítás 2015.11.21-én érkezett a DHK-tól.

Figyelt kérdés

#tartozás #Távvfűtés
2019. márc. 11. 17:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Hogy gondolod ,más fizet,te meg elélvülési időre vársz.

A tartozások nem szoktak elévűlni .

2019. márc. 11. 17:22
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
5 év, és ezen időn belül nyilván a hátralékkezelő megkezdeni a kapcsolatfelvételt a tartozás rendezésére. Ekkor az 5 év újraindul. Gondolj már bele: ha csak ennyin múlna, akkor soha senki nem fizetne be egy darab számlát se, majd 5 év múlva röhög a szolgáltató képébe, hogy már behajtani nem lehet rajta = örök ingyen szolgáltatás.
2019. márc. 11. 17:45
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Általános elévülés ptk szerint 5 év.

De ez már simán követeléskezelőnél van.

2019. márc. 11. 17:46
 4/11 anonim ***** válasza:

Nos, én elkérném a szolgáltató saját kimutatását arról, mikor küldtek tértivevényes leveleket és miket léptek az ügyben, mert sokszor meg sem érkeznek ezek a küldemények, tehát lehet, hogy küldtek, csak nincsen tudomásod róla.

És bizony nehéz - főleg utólag - megreklamálni és ezáltal megdönteni a kézbesítési vélelmet.

AMENNYIBEN nincs náluk későbbi könyvelt küldemény, elévült az érvényes szabályok szerint, de ha Google-ben rákeresel, ki tudod tanulmányozni.

Én is elévülésre hivatkoztam, de menet közben változtak a behajtási és az elévülési szabályok is - attól is függ a dolog, hogy mikor keletkezett a tartozás, mert más szabályok vonatkoznak különböző időpontban keletkezett tartozásokra -, de végrehajtónak adták - 2018. jan. 1-től LEHET indoklás nélkül FMH-t indítani! -, és nem tudtam volna bíróság előtt kétség nélkül bizonyítani az elévülést, ezért inkább kifizettem.

Persze amikor az elévülésre hivatkozva nem fizettem meg, az AKKOR érvényben levő szabályok szerint már nem lehetett behajtani.

Ez a fene maffiaállam azonban régi dolgokra vonatkozó törvényi változtatásokat is csinál teljesen jogrendszerellenesen.

2019. márc. 11. 17:47
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

3: Gázszolgáltatónál 1 év, ha nem szakítják meg az elévülési időt.

Itt most csak az a kérdés, megszakították-e.

Ld. fent.

2019. márc. 11. 17:48
 6/11 anonim ***** válasza:
58%
Ne is haragudj,ha szolgáltatást igénybe vetted,(ugye nem kényszerítették rád) akkor fizesd is ki,nem vitázni kell a szolgáltatóval
2019. márc. 11. 18:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Kézbesítési vélelem hivatalos iratnál van. Ez nem az.
2019. márc. 11. 18:27
 8/11 anonim ***** válasza:

7: [link]

Valóban.

Nekem bíróságon volt ügyem a szolgáltatóhoz kapcsolódó kézbesítési vélelem miatt.

Annak vették a jogvitában! A Fogyvéd is, és a bíróság is!

De mostanában FMH-ügyeim vannak, ott is a közjegyzők és az ügyvédek dolgoznak a kézbesítési vélelemmel, a közjegyző az hatóság?... Vagy a bíróság?

2019. márc. 12. 01:21
 9/11 anonim ***** válasza:

Közjegyző és bíróság, hivatalos iratot küld.

A szolgáltatónak a behajtással el kell jutnia abba a szakaszba, amikor már hivatalos iratként kézbesítve tud fellépni (pl. a végrehajtó is ilyet küld).

De addig csak sima levélként megy, még ha ajánlott is. Nem az ajánláson/tértivenyen múlik.

Fogyasztóvédelem a fogyasztóv. tv. alapján jár el, szerintem nem is értik a különbséget.

Bíróság meg azt vesz figyelembe amit akar. Mégegy olyan trehány, és felületes szerezet kevés van.

Ja, de, a békéltető testület. Az még értelmetlen is.

2019. márc. 12. 04:12
 10/11 anonim ***** válasza:
9: És ilyenkor mit tegyek, ha egy cég, magánszemély vagy hatóság velem szemben kézbesítési vélelemmel operál, miközben magánlevélről van szó?
2019. márc. 12. 04:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!