Mennyi köbméter fogyasztás normális?
Társasházban, közös kazánnal, tehát egy fő kazán van (nem gaz fűtés, hanem biz van a radiátorban), és a lakásokban egyedi méros hofokszabalyozo. 34 négyzetméteres földszinti lakás, egyik szobában fullon megy a fűtés tehát 5-os fokozaton és kb 22 fok van. A lakás többi részében nem megy a radiátor.
És így fogy 24 óra alatt 1 köbméter víz.
Ez sok vagy kevés?
1 köbméter víz?
Fuss neki mégegyszer.
Figyelj,akik ezt olvassák,tudják hogy te nem a vízre gondolsz,nem vagy tisztában a fűtéssel,vagy én nem tudok valamiről.
A radiátorban lévő vizet melegítik valamivel máshol,és nem a víz fogy el belőle 24 óra alatt,az elég nagy baj lenne,nézd meg a radiátort,van egy cső ami felső részénél megy bele,meg van egy ami lent.Kering a víz,de nem magyarázom el most hogyan,és ha m3 -ről van szó akkor lehet fával tüzeltek a kazánba,de az is lehet gázkazán van vagy más.Igen értjük hogy nem konvektor van aminél látod a lángot.
Kazánnál van tartály vagy víztér és azt melegítik,és onnan jön a víz aztán meg megy vissza.
Csak elmagyaráztam...
A lényeg, hogy amit én látok az órán az köbméter.
Vagy mit kellene néznem akkor?
Szóval, ilyen: [link]
És ez mer 1 köbmétert kb 24 óránként.
Gazkazán van a társasházban. De nem lakásonként.
Tesztelgetheted, hogy ha 1-es fokozaton van akkor mennyi idő alatt megy át egy köbméter víz, de nincs ilyen hogy normális.
Ez csak azt adja meg, hogy mennyi víz megy át az órán, gondolom a többi fogyasztónál is van ilyen és annak függvényében osztjátok el a számlát, hogy ki mennyi vizet "fogyasztott"(nem fogyott el, mert ez körbe körbe megy de attól még érted :D ) esetleg mérhetnék a hőmérsékletét is ha valóban pontosan szeretnék tudni, hogy ki mennyi hőt fogyaszt.
Ha mérik a hőmérsékletet is akkor arra ügyelj, hogy szellőztetéskor zárd el a fűtést, mert ha jön rá a hideg akkor rengeteget veszít a víz a hőmérsékletéből és ha mérik azt is akkor sokat fogsz fizetni, nulla fűtésért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!