Guvat Norbert kérdése:
Fűtés rásegítés fűtőpatronnal?
Figyelt kérdés
Napelem rendszerből fenmardt áramot szeretném fűtés rásegítésre használni. Ha a meglévő fürdőszobai törölköző szárítóba elektromos patront szerelnék de változatlanul hagynám közben a meglévő fűtési rendszerben akkor érnék el valamekkora rásegítést? A ház kb.100nm2019. febr. 14. 17:16
1/9 anonim válasza:
Egy fűtő patron 1500-2000 wattos.
Tud ennyit a napelem rendszered?
2/9 A kérdező kommentje:
5 kw-os a rendszer kb.3kw használok el
2019. febr. 14. 21:14
3/9 anonim válasza:
Még ha "fölösleges" áram is, én sajnálnám egy az egyben elégetni. A mai korszerű inverteres klímák már tudják a COP=3-at. Szóval 1 kWh villamos energia elhasználásával 3 kWh hőt tudnak mozgatni. Mondjuk télen befelé, nyáron kifelé. Én ezt a verziót preferálnám, mintsem egy cekászon nyereség nélkül elfűtsem.
4/9 A kérdező kommentje:
Ha lehet akkor nem szeretném a padlófűtés általi komfortot megtartani.
2019. febr. 15. 17:30
5/9 A kérdező kommentje:
Az előzőben rosszul írtam, mert szeretném megtartani a komfortot
2019. febr. 15. 17:31
6/9 anonim válasza:
Én arra lennék kíváncsi, ha teszek egy 1000-1500 w os fűtőbetétet a puffertartályba, és direktbe rákötöm a napelemeket, működne e a rendszer? Amikor süt a nap, fűtené a puffert
7/9 anonim válasza:
Hát, igen, az inverter megspórolásához az kellene, hogy találj olyan "fűtőpatront" ami nem 230V 50Hz váltakozó feszültséggel működik, hanem azzal az egyenárammal, amit a napelem termel.
9/9 anonim válasza:
Akkor már csak a kábelezésnél kell megfelelően méretezni mert 1000W és 24V esetén 41A az áramerősség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!