Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyivel lehet drágább...

Mennyivel lehet drágább kertes házban élni?

Figyelt kérdés

Adott egy panelprogramos, szabályozható távhős 33 nm-es panellakás, a másik opció egy kb. 70 nm-es új építésű elvárható szintű minőségben felépített ikerház egyik fele.

Mennyivel lehet drágább a fenntartása egy ilyen háznak? Elsősorbna százalékban lennék kíváncsi tippekre, mert túl sok a változó, de egy közelítő arányra lennék csak kíváncsi

2019. jan. 22. 21:03
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
17%
Nekem is van egy 28 nm-es távfűtéses garzonom. A szüleim a falusi családi házuk egyetlen szobáját fűtötték gázzal, és annyiba került nekik mint az én havi távhőszámlám, azaz minimum 10 ezer Ft. Viszont nekik nem volt közös költség és a víz ingyen volt fúrt kútból. Ha meg még azt is nézzük hogy a kertben és a háztájiban szinte minden élelmet megtermeltek, akkor még előnyös helyzetben is voltak a panelhoz képest.
2019. jan. 22. 21:36
 2/20 anonim ***** válasza:

Csak a sajàt kiadàsainkat tudom leírni, aztàn akkor majd osztol-szorzol.

Gàz-20.000(àtalàny)

Villany-8.000/2hó (kedvezményes)

Víz+csat.díj-8.000(àtalàny)

Tv+net+telefon-12.000

Kuka-3000/2hó

120 nm kertes hàz.

2019. jan. 22. 21:37
 3/20 mindentudó99 ***** válasza:
Víz villany nem leszvtöbb. A fűtésköltség jelentősen nőhet. Mennyivel ? Ki tudja.
2019. jan. 23. 04:29
 4/20 anonim ***** válasza:
0%
Víz-villany ugyanannyi kb. (feltételezve saját mérőt), a fűtést tudni kéne milyen van.
2019. jan. 23. 06:49
 5/20 anonim ***** válasza:
35%

4 éve költöztünk társasházból kertes házba.

A távhő nem olcsó, de egy ház fűtése kicsit drágább.

A villany kicsit drágább, mivel az alapterület jóval nagyobb és több fogyasztót üzemeltetsz.

A víz a locsolás miatt lehet drágább.

Gáz ld. távhő.

Közös költség ugyan nincs, de jobban jársz, ha a régi közös költségnek megfelelő összeget félreteszed állagmegóvásra, mert bármi történhet és azt nem fogja helyetted megcsinálni a közös képviselő. Én is így csinálom. Egy kis pénzügyi fegyelmet igényel, hogy külön kezeld ezt a pénzt és ne folyjon bele a háztartási költségvetésbe.

2019. jan. 23. 08:48
 6/20 anonim ***** válasza:
29%

A víz valóban húzós...

Nekünk nagy az udvar, és ezt a rengeteg bokrot, fàkat, viràgokat, tujàkat stb locsolni kell, kút nincs, rendszerről locsolunk.

De semmi nem tud olyan örömet adni mint a rengeteg zöld, a bogràcsozàs, grillezés, úszkàlàs, szóval én mindenképp kertes hàzra szavazok.

Lànyom nyugodtan ki merem engedni az udvarra, nem áll fenn az a veszély, hogy kocsi elcsapja.

2019. jan. 23. 08:58
 7/20 anonim ***** válasza:
33%

Azt viszont nem lehet számszerűsíteni, hogy egy panelben egy csomó "őrülttel" fogsz együtt lakni, akiktől minden áthallatszik majd, és a lépcsőházban hanyatt lök a masszív kajaszag.

A családi házban megfizethetetlen, hogy van privát tered, saját kerted, jó levegőd és pl. garázsod.

2019. jan. 23. 11:29
 8/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Villany, ahogy írtátok belső fogyasztóknál nem lesz számottevően több, a plusz néhány led lámpa, elektromos kapu nem nyomja meg úgy gondolom.

A fűtés amit tippelni sem tudok, most nevetségesen alacsony a távhő, ellenben ha gázzal kell fűteni több mint duplája légteret és melegvizet előállítani az jelentős összeg lehet. Bát a havi 20.000 Ft átalány nem tűnik soknak, ahhoz képest, hogy hallani régebbi házaknál ennél sokszor többről is.

Víz terén a kertlocsolást még nem vettem ide, kis telek lenne de akkor is jogos

Közös költség nincs, viszont szemétszállítás van, tehát úgy gondolnám ez nagyságrendben üti egymást.

2019. jan. 23. 12:36
 9/20 A kérdező kommentje:
Ja és panelban lakom most, a fent említett lakásban. A sok panelos rémtörténettel ellentétben teljesen jól elvagyok itt. Viszont a nagyobb tér, a privát szféra, zöldterület és garázs miatt gondolkozom a váltáson.
2019. jan. 23. 12:38
 10/20 anonim ***** válasza:
0%

Nem feltétlenül az.

1, Villanynak mindegy, hogy ház vagy lakás.

2, Víz: te ugyannyit fogyasztasz, egy kertet meg ki lehet alakítani olyanná, hogy szép is legyen, de locsolni se kelljen.

3, Fűtés: az én 200 nm házam fűtése kevesebb, mint az ismerős 55 nm-es, panelprogramos paneljének. Egyszerűen kiváló energetikájú ingatlan kell.

4, Szemétdíj jön még mindehhez.

2019. jan. 23. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!