Miért nem melegszik az utolsó radiátor?
Van egy Termotéka ES45 gázkazán által fűtött rendszer. A kazánból 1 kivezető cső van ami az épületben 3 "kisebb" körre van szétosztva, 17 lapradiátorral.
Az egyik körön 4 kb 60*180cm-es dupla lapradiátor.
A másodikon 3 kb 60*180-as dupla és egy ugyanekkora szimpla lapradiátor (utóbbi a kör végén).
A harmadik kör a legnagyobb és van a legtávolabb a kazántól, tt pedig van 4 60*180-as dupla, 3 60*60as dupla és a kör végén egy 60*180as szimpla lapradiátor.
Ha minden radiátor meg van nyitva, akkor a harmadik kör utolsó radiátorán kívül mindegyik tökéletesen működik, az utolsó viszont mintha nem is lenne a rendszerbe kötve. Az utolsó elágazásnál ahonnan elvileg kapná a melegvizet, érezni, hogy az utolsó előtti radiátor felé még megy rendesen a meleg, viszont az utolsó felé már semmi.
Próbáltam úgy, hogy ha azon (a (a harmadi) a körön elzárom mindet, úgy melegszik az utolsó. Ha csak minimálisan nyitom meg őket akkor szintén teljesen hideg az utolsó.
Ha a másik két körön elzárom mindet, a harmadik körön (ahol a problémás fűtőtest van) mindet nyitva hagyom, akkor melegszik az utolsó is.
A légtelenítő szelepek és a radiátorcsapok mind újat, megfelelően működnek.
A rendszert teljesen át lett mosva (elég ocsmány iszap jött ki belőle), feltöltve és légtelenítve, de még mindig nem melegszik.
Próbáltam azt is, hogy az utolsó radiátort kikötöm és a be és kimenő csövet összekötöttem egy csővel, de ott így sem ment át víz.
A keringetőszivattyú wilo yonos pico 25/1-6 típusú, tavaly lett cserélve az előző meghibásodása miatt.
A rendszerbe a feltöltéskor mindig annyi vizet engedek, hogy a nyomás 0,8 körül legyen (a nyomásmérőn ott van egy jelzés, és senki nem mondott egyebet eddig, hogy többet/kevesebbet kéne, az óra egyébként 1,2-ig van skálázva).
A fentiek alapján van-e valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
Előre is köszönöm :)
III-on van.
Most megy mindegyik...
Felnyomtam a vizet 0,9-1 köré és elsőket kicsit nyitottam meg, a hátsókat egyre jobban (mármint a radiátorcsapokat).
Nem akarom elkiabálni de talán megoldott a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!