Ezt mi okozhatja? A házban feljebb melegebb a levegő, míg lent hidegebb. rendesen szigetelt a házunk, viszont a galéria ágyon meglehet dögleni. Olyan elektromos konvektorunk van, ami felfelé nyomja a levegőt.
A meleg levegő mindig felfelé száll! A nyári konvektív zivatarokat is ilyesmi okozza.. A talajmenti fagyokat meg épp az, hogy lenn van hidegebb.
Egyébként nálam is látni, hogyha megnyitom a fűtést, a radiátor feletti függöny mozogni kezd. Áramlik felfelé a meleg levegő. Ez természetes.
Hát azt nem tudom, nálad miért lent van (eleve: mennyire lent? A termosztátokat nem igazán a galériához tervezik).
Nálam kb. fejmagasságban van, és ugyan van galériám, de fogalmam sincs, ott milyen lehet a klíma, mert nem használom, nem ott fenn alszom, hanem alatta (nem szeretem, csak dísznek van, de így vettem a lakást, lebontatni viszont nem fogom.)
A termosztatot meg azert rakjak mell-fej magassag koze, mert egyreszt igy konnyebb leolvasni, allitani, de ami a fontosabb, mert nagyjabol nyakmagassagban atlagos homersekletu a szoba levegoje. Ha nalad ettol joval lejjebb van teve, annak vagy valamilyen muszaki oka van, vagy valami kokler rakta ossze.
De igazabol ez nem nagy gond, szamolj le ket fokot es ugy allitsd be a futest (ha 20-at akarsz a szobaban, akkor allitsd 18-ra a termot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!