Kb. hány m3 gáz megy el nálatok fűtésre naponta?
8: Nos, itt 2 helyen folyik ki a pénz. A más számokhoz más fogyasztási szokásokat is írtunk!:)
Gázbojlernél perdöntő, hogy a feltétlenül szükséges minimumra legyen a bojler hőfoka állítva. Ha alig fogyasztotok melegvizet belőle, akkor így télen is max. 2-es fokozaton elég hogy menjen. A fűtés meg nálatok állandó, nálam napi 1-2 óra és csak pár nm-en, de persze onnan eloszlik a meleg. De ha az ágyon üldögélek, elég ott legyen 21-22 fok, tőlem 2 méterre már lehet 20, 4 méterre 17, stb... 85 nm-t állandó melegen tartani luxus sajnos.
Vagy napelemmel kell megoldani. Kiépítése 1-2-3 millió Ft.
#11: Oké, ez így már valamennyire megnyugtató. Nem tervezek kevesebbet fűteni, hálistennek a meleg lakás "luxusa" még belefér, csak azt hittem hogy mások negyedannyiból oldják meg ugyanezt. De a leírásod alapján te simán csak jól bírod a hideg lakást és gondolom keveset is vagy otthon.
A bojleres tippet ki fogom próbálni. Eddig úgy gondoltam, hogy termosztáttal szinte mindegy hogy mire van állítva, de ennyi erővel le is mérhetem. Ha spórol 10%-ot, az is valami.
#14 Cirkós a fűtés. Ki is próbáltam, és nem volt hatása. Váltakozva méregettem egy hétig, és a külső hőmérsékletet is írtam. Azóta azt is mérem-számolom, hogy mi az összefüggés a fogyasztás és az időjárás között, és az jött ki, hogy a hidegebb idő celsiusonként 0,4-0,5 köbméter gáz plusz fogyasztást jelent.
És persze ha bent 1 fokkal melegebb az idő, az pont ugyanolyan plusz fogyasztás, mintha kint 1 fokkal hidegebb lenne, így napi 50 forintba kerül, ha 21 helyett 22 fokot használok.
Furcsállom amit irsz kedves kérdező...
Én pont forditottjat olvasom a szigetelésröl.. marmint ha a penészt nézzük...
És saját tapasztalatom is van..
Kockaház műanyag ablakokkal, födém szigeteléssel es padlofűtéssel..
Egy fal (nyugati) leszigetelve tavaj ősszel...
Ahol nincs szigetelés, penészesednek a falak, ahoh le lett szigetelve, ott megszünt a penész...
Penész a harmatponton jelenik meg, (ahol a leghidegebb a helyiség) kicsapódik a nedvesség.. ott megjelenik a penész...
Ha leszigeteled hőhídmentessen az épületet, fűtesz, ezmellett szellőztetsz normálissan, akkor a penésznek lőttek..
De ez csak saját privát vélemény...
Kedves utolsó!
Senkit sem szándékozok befolyásolni a döntésében, viszont a saját tapasztalataim mást mutatnak.
Azzal, hogy kicseréltem a nyílászárókat már önmagában is jelentősen nőtt a házam komfortja és csökkent a fűtésem költsége.
Amúgy nem vagyok híve annak, hogy körben műanyagburkolatot kapjon a házam, és ezáltal egy természetes szellőzés nélküli "műanyagdobozban" éljem majd az életemet.
Ezt a pénzt inkább utazásokra költöm.
BUÉK
#2 vagyok, most vettem a fàradságot, megnéztem.
120 nm ház, műanyag nyílàszàrók, részben szigetelt, tegnap pont innentől eddig 14 m3 gàz fogyott.
22-23 fok van bent.
De mint írtam, a melegvíz bojler, a sütő villany.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!