Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Kb. hány m3 gáz megy el...

Kb. hány m3 gáz megy el nálatok fűtésre naponta?

Figyelt kérdés
Hány m2-es a lakás vagy a cs. ház?

2018. nov. 26. 14:07
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

8: Nos, itt 2 helyen folyik ki a pénz. A más számokhoz más fogyasztási szokásokat is írtunk!:)

Gázbojlernél perdöntő, hogy a feltétlenül szükséges minimumra legyen a bojler hőfoka állítva. Ha alig fogyasztotok melegvizet belőle, akkor így télen is max. 2-es fokozaton elég hogy menjen. A fűtés meg nálatok állandó, nálam napi 1-2 óra és csak pár nm-en, de persze onnan eloszlik a meleg. De ha az ágyon üldögélek, elég ott legyen 21-22 fok, tőlem 2 méterre már lehet 20, 4 méterre 17, stb... 85 nm-t állandó melegen tartani luxus sajnos.

Vagy napelemmel kell megoldani. Kiépítése 1-2-3 millió Ft.

2018. dec. 4. 12:41
 12/28 anonim ***** válasza:

#11: Oké, ez így már valamennyire megnyugtató. Nem tervezek kevesebbet fűteni, hálistennek a meleg lakás "luxusa" még belefér, csak azt hittem hogy mások negyedannyiból oldják meg ugyanezt. De a leírásod alapján te simán csak jól bírod a hideg lakást és gondolom keveset is vagy otthon.

A bojleres tippet ki fogom próbálni. Eddig úgy gondoltam, hogy termosztáttal szinte mindegy hogy mire van állítva, de ennyi erővel le is mérhetem. Ha spórol 10%-ot, az is valami.

2018. dec. 4. 16:36
 13/28 anonim válasza:
150 m2-es családi ház, havonta 550m3 gáz megy el nálunk 21-22 fokon. (Szigetelés nincs sajnos)
2018. dec. 12. 12:22
 14/28 anonim ***** válasza:
12: Ha cirkó van, átfolyós bojler, akkor valóban szinte mindegy is a beállított hőfok. Ha tárolós a bojler, akkor nem mindegy, és szerintem meglesz a 10% spórolás.
2018. dec. 12. 19:06
 15/28 anonim ***** válasza:

#14 Cirkós a fűtés. Ki is próbáltam, és nem volt hatása. Váltakozva méregettem egy hétig, és a külső hőmérsékletet is írtam. Azóta azt is mérem-számolom, hogy mi az összefüggés a fogyasztás és az időjárás között, és az jött ki, hogy a hidegebb idő celsiusonként 0,4-0,5 köbméter gáz plusz fogyasztást jelent.

És persze ha bent 1 fokkal melegebb az idő, az pont ugyanolyan plusz fogyasztás, mintha kint 1 fokkal hidegebb lenne, így napi 50 forintba kerül, ha 21 helyett 22 fokot használok.

2018. dec. 13. 13:42
 16/28 anonim válasza:

Furcsállom amit irsz kedves kérdező...

Én pont forditottjat olvasom a szigetelésröl.. marmint ha a penészt nézzük...

És saját tapasztalatom is van..

Kockaház műanyag ablakokkal, födém szigeteléssel es padlofűtéssel..

Egy fal (nyugati) leszigetelve tavaj ősszel...

Ahol nincs szigetelés, penészesednek a falak, ahoh le lett szigetelve, ott megszünt a penész...

Penész a harmatponton jelenik meg, (ahol a leghidegebb a helyiség) kicsapódik a nedvesség.. ott megjelenik a penész...

Ha leszigeteled hőhídmentessen az épületet, fűtesz, ezmellett szellőztetsz normálissan, akkor a penésznek lőttek..

De ez csak saját privát vélemény...

2019. jan. 3. 18:24
 17/28 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Senkit sem szándékozok befolyásolni a döntésében, viszont a saját tapasztalataim mást mutatnak.

Azzal, hogy kicseréltem a nyílászárókat már önmagában is jelentősen nőtt a házam komfortja és csökkent a fűtésem költsége.

Amúgy nem vagyok híve annak, hogy körben műanyagburkolatot kapjon a házam, és ezáltal egy természetes szellőzés nélküli "műanyagdobozban" éljem majd az életemet.

Ezt a pénzt inkább utazásokra költöm.

BUÉK

2019. jan. 4. 12:29
 18/28 anonim válasza:
kétszintes ház. 70+40nm. Alsó részt fűtöm. De a felső szintről áramlok ám le a hidegebb levegő a lépcsőfeljáronál. napi 8-10 köbi gáz megy el. 8 cm hungarocell,és uj fa ablakok vannak.
2019. jan. 5. 15:41
 19/28 anonim ***** válasza:

#2 vagyok, most vettem a fàradságot, megnéztem.

120 nm ház, műanyag nyílàszàrók, részben szigetelt, tegnap pont innentől eddig 14 m3 gàz fogyott.

22-23 fok van bent.

De mint írtam, a melegvíz bojler, a sütő villany.

2019. jan. 5. 16:10
 20/28 anonim válasza:
14 köbi egy nap? az nem sok??? nincs az a nagy hideg
2019. jan. 5. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!