25 amperes biztosítékom van és elektromos fűtést szeretnék üzemeltetni. Elbírja a rendszer? A villanyszerelő szerint el kell bírnia, beépített egy komplett kapcsolótáblát, minden vezeték kilett cserélve és kismegszakítot kaptak.
Viszont, sajnos a hálózatbővítés nem lehetséges, mert ahoz kikéne helyezni a villanyórát és a fő biztosítékot (elvileg a kismegszakítok maradhatnak), az pedig sok száz ezres költség.
kiszámoltam, hogy a 70 m2-es házunkba körülbelül mennyi amper kéne a Nobo fűtőpanelhoz. Ez 22,8 amper. a házuznkat beszigeteltettük 8 cm homlokzati szigetelésse, az ajzatot is megcsináltattuk, valamint a nyílászárók is cserélve lettek műanyag 3 rétegüre.
Viszont nem értem, ha 22.8 amper jött ki, mert ez a teljesítménye a fűtőpaneloknak együtt, akkor a 25 amperes biztosíték hogy fogja ezt elbrni, ha éppen a hűtő is megy, ami mindig megy, illetve főzünk, vagy sütünk, tévétnézünk, stb?
Lista a beszerezni kívánt termékekről:
konyha: Nobo Oslo NTL4N-15 1500W 6,5 A
Nappali: Nobo Oslo NTL4N-15 1500W 6,5 A
Kisszoba: Nobo Oslo NTL4N-07 750W 3,3 A
Másik szoba: Nobo Oslo NTL4N-10 1000W 4,3 A
Fürdőszoba: Nobo Oslo NTL4N-02 250W 1,1 A
Előszoba: Nobo Oslo NTL4N-02 250W 1,1 A
Ez nagyon határeset... Azt értem, hogy nem akarsz több százeret rákölteni a bővítésre (én sem tenném). De ha jól látom, akkor klíma is van és fűtesz vele. Miért nem ebbe az irányba mozdultál el?
Egy 3,5kW-os A++ inverteres klíma most 160-205 ezer között kapható nálunk a boltban, kimondottan fűtésre tervezett, 2018-as modellek por, allergén filterek, WIFI modul stb. -20,-25,-30 fok külső hőmérsékletig képesek gazdaságos fűtésre, típusfüggő. Kárter, és tálcafűtés beépítve, komplett fagyvédelem a kültériben. 40-45m2 az amit simán kifűt, ha nem +30 fokra teszed, akkor 2000 forint egy normál szoba kifűtése havonta. Nálam az egyik szobában egy ősrégi on/off klíma fűt egy 20m2 körüli szobát A-B kategóriás 2,5kW Midea, ami 1000 forintnál nem eszik többet. Ezért sem értem, hogy nem lett volna egyszerűbb egy modern inverteres klímában gondolkodni? Cirka harmad annyi lenne a fogyasztása mint a nobo-nak, ha valóban olyan jó a szigetelés mint írod.
"a szigetelése. rendesen meg lett csinálva. iszonyat hamar, percek alatt felfűti EGY darab klíma az egészet"
Nem is értem a kérdést. Ha már van klíma, ami iszonyat hamar felfűti az egész házat, akkor miért kell Nobo paneleket venni??? És amúgy is a Nobo panel egy-az-egybe égeti el az áramot, míg a klíma remélhetőleg úgy hőszivattyúz, hogy 1 kWh árammal (ha modern a klíma) akár 3 kWh hőenergiát is tol a házba. Szóval harmadannyiba kerül a fűtés klímával, mint Nobo panellel. Szóval nem értem a kérdést, na...
Kinek mi a mániája, én már aludtam párszor vad nyári melegben panzióban manzárdszobában, ott bizony járt a klíma megállás nélkül, alternatívák: 1. megdöglök 2. van némi zak - nem volt kérdés a választás.
Hát akkor a hálószobátokba sajnos kell egy nobo is, meg a klíma is, és este leállítod a klímát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!