Van itt villszer. Szaki, aki ért az elektromos kisgépekhez (flex, fúró, stb. )?
Mi a jele annak hogy leégett a motor?Nagyflexről lenne szó.Hogyan tudom megállapítani hogy az állórész vagy a forgórész égett le?
Annyit látni, hogy bekapcsolom és a burkolaton keresztül látni hogy szikrázik a gép.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nem eredetit tettünk bele hanem egy nagyobból lett belecsiszolva és nem érintkezik az egész felület.Bekapcsoltuk és néha szikrázik,néha nem.Kb 3 percet járattuk üresen megszakításokkal.Utána egyből szétszedtük és a szénkefetartók melegek voltak és az állórész.A forgórész az nagyon meleg volt.
Az egészen biztos hogy a szénkefe nem megfelelő érintkezése miatt van ez a jelenség a motor egésze hibátlan.
Ha nem eredeti méretű/alakú szénkefét akarsz belecsiszolni az igen nagy tudást igényel tized milliméterre pontosan kell becsiszolni és pontosan lemásolni az eredeti alapfelületet.
Esetenként beválik az is hogy addig járatod a gépet amíg be nem áll a szénkefe formája de ez meg tényleg a motor károsodásához vezet.
Épp ezért nem foglalkozok ilyennel szakemberként sem és mindenkinek csak az eredeti szénkefét ajánlom!
Vasfűrész lapját szoktuk elvékonyítani,az elejét megformázni nehogy a huzalt megsértse.Én esztergán szoktam felszabályoztatni,majd a szigetelő mikanitot a fűrészlappal kihúzni kb 1-1.5mm mélyen. Jobb villanyszerelési üzletben kapható szénkefe,de ahogy írták is típus azonos lenne az igazi.
Villszer.
Köszönöm!
De az normális hogy kevés üresjárat után ennyire meleg a forgórész?
Ha nagyon szikrázik a kommutátor(lángol,körbe fut a szikra)akkor melegedhet.De kezdődő menetzárlat is okozhatja,ennek a tünete hogy lassul a fordulat,lángol a kollektor,a zárlatos tekercs szeleteinél elszíneződik a réz.
Ha a kefe csere előtt nem volt semmi baja akkor a most sincs csak nem megfelelő lett bele rakva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!