Hogyan szoktak deszkalapot tűzifának feldarabolni?
Én kb 1.5-3m3 vágok össze tüzelőnek minden évben deszkából,kalodából és néha bútorlapból.Ezekhez vettem 4 éve egy Hyundai 1350w-os kézi körfűrészt 185mm-es vágótárcsával.Ezért ezt választottam az asztali körfűrész helyett,mert így nem kell szétbontanom a kalodákat,ha nem vághatom ahogy áll a szögeket meg kiöntöm a hamuval,na meg persze jóval olcsóbb ár-érték arányában.1200w alatt nem szabad ilyet venni,mert kicsi a vágási mélysége és a teljesítménye.Belefullad a vastagabb fába(kaloda alja) és nem is vágja át.
Én ezeket a szempontokat vettem figyelembe.
Én baltával, mert az hangulatos :D A párommal testvériesen elosztjuk az ilyesmit, mindketten imádunk fát hasogatni, legyen az bármilyen. Bár nálunk főleg léc van.
De a fűrész is opció. Láncfűrésszel nem mennék rá, egy jó kézifűrésszel inkább, de az nem vonz úgy, mint a balta. A dekopír gyenge, bár egyes deszkáknál működhet. Más fűrészem nincs, nyilván egy jó kis körfűrész pöpec erre a célra s akinek az van, gondolom, ezt alkalmazza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!