Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Anyukák. Hány m2 a lakás...

Anyukák. Hány m2 a lakás /házatok és mennyi a fűtés és áram (elmü) számla egy hónapra?

Figyelt kérdés
Köszönöm szépen!
2018. szept. 13. 11:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%

Nem vagyok anyuka, csak itt olvasgatok s nem értem... Havi 10 ezer villanyra az miért sok? A nm-hez annyira sok köze nincs is ám, kivéve, ha pl. rengeteget megy a klíma (vagy ha azért nagy a ház, mert sokan laknak benne, ami azért nem feltétlenül van így). Van, aki nem süt-főz rengeteget villannyal, a melegvíz sem villanyos mindenkinél...

Átalánynál hiába fizetünk különbözetet, a következő évben magasabb lesz az átalány, így ha nem most költözött oda valaki, az átalány megmutatja, hogy mennyit szokott használni.

Nekem kb. 13 ezer a villany (most csökken az átalány, de nem tudom, mennyivel), de minden villannyal megy, még a víz is a kútból. Rengeteg sütés-főzés, számítógépek hangfalakkal fél napokon át, melegvíz, fűtés (persze nem nagy a ház). A világítás és konyhai gépek minimálisak a többi mellett.

Az anyukaság kicsit dobna, persze, de nem olyan kiemelkedően, úgy gondolom.

2018. szept. 13. 22:25
 12/18 A kérdező kommentje:

Először a gyerekvállalás topicba irtam, ezért az anyukák megszólítás.

Továbbra is csodálkozom a 10 és 9e -t írókon.

Kevésnek tartom, vagy keveset vannak otthon, nem tudom

2018. szept. 13. 22:52
 13/18 anonim ***** válasza:
60 nm, panel. Távfűtés-melegvízzel együtt 13 ezer havonta, ebből kb 5 ezer a fűtés, a többi a használt melegvíz (télen 21-22 fok van éjjel-nappal). Általában egy hónapot visszakapunk elszámoláskor. Gáz, mindegy hogy mennyit fogyasztunk 5500 háromhavonta. Áram 8105 ft háromhavonta. Ne írtam el. Bojler nincs (távfűtés), klíma sincs (kb. 2 hétig van 27 fok a lakásban a legmelegebb nyárban, egyébként 24 fok körül) a tűzhely szándékosan gáz (hisz azt mindenképpen fizetnem kell, akkor is, ha nem használnám), számítógép(ek), mobiltöltés, tv szinte állandóan megy, és természetesen nálunk is van hűtő, mosógép, és hasonló háztartási gépek. Az éves leolvasásnál mindig visszakapunk, kb. fél-egy hónapot.
2018. szept. 13. 23:23
 14/18 anonim ***** válasza:
60 nm-es tégla lakás. A villany 3500, a fűtés 7-10 ezer.
2018. szept. 14. 18:18
 15/18 anonim ***** válasza:
3. vagyok a 145 négyzetméterrel és a 10 000 villannyal. A titok, normális izzók és jó energiafogyasztású gépek (mosógép mosogatógép szárítógép robotporszívó tv és laptop) Nem szoktunk ráfizetni. A villany nem ég mindenhol és a tévé sem megy egész nap a háztartási gépek pedig csak teli programon mennek. Egyébként én sokat vagyok itthon (viszonylag) mert kisbabám van.
2018. szept. 17. 15:09
 16/18 anonim ***** válasza:

7-es vagyok.

NEM átalány a 9000 ft-os villanyszámla és NINCS különbözet.

Minden izzó led, minden gép a legenergiatakarékosabb, amit csak kapni lehet.

2018. szept. 17. 15:17
 17/18 anonim ***** válasza:

16-os és 7-es vagyok, tehát:

165 nm, 9000 villanyszámla. Nincs éves különbözet.

1, Le dizzók vannak kizárólag

2, Indukciós főzőlap

3, Két villanysütő

4, Mosogatógép

5, Szórítógép

6, Mosógép

7, Mindig van otthon valaki, mert otthon dolgozom, ráadásul számítógépen.

Viszont minden a legenergiatakarékosabb, amit kapni lehet. Ennyi a valós fogyasztás, ez egy új ház.

2018. szept. 17. 15:19
 18/18 anonim ***** válasza:
Sőt, még amerikai hűtőnk is van.
2018. szept. 17. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!