Mi a fene kerül ennyibe egy m3 melegvizen?
Újszerű társasház, saját kazánnal. Nemrég lakunk itt. Egyszerűen nem fér a fejembe hogy kerülhet 1900 forintba egy m3 víz. A hideget a vízmű számlázza, így pontosan látom, hogy kb. 340 Ft egy m3 víz díja és 400 a csat. díj. Egye gatya, legyen még 500 a fűtési díj, meg mondjuk havonta egy 1000 forintos alapdíj csak úgy a poén kedvéért.
Ott tartunk, hogy 1300 forintnak kellene lennie max a melegvíznek és felfelé kerekítettem.
A közös képviselő nem mond semmit, mondván ő csak leosztja a számlát ennyi felé és kész. Törődjünk bele. Én ennél azért szeretném kicsit jobban megérteni/átlátni a helyzetet.
Szerintetek? Én reagálom túl és ez egy tényleg normális díj?
Az előző helyünkön a távhő sokkal olcsóbb volt.
340 + 400 + 500 + a poén kedvéért 1000 = 2240 ft. Jól számoltam? Nekem sem fér a fejembe , hogyan lehet ennyire olcsó 1900 ft./m3
Egyébként a viccet és amit te írtál számításokat félretéve, én még a 900 ft-ot is sokallom 1 m3 meleg vízért.
Az 1000 forintos ALAPDÍJ természetesen egyszeri és nem m3-enként értendő, csak hozzátettem, hogy ezzel még kiegyezek éppen.
Sajnos még nem volt közgyűlés amióta itt lakunk, így nem tudom ki tartozik a szám.-osokhoz. Az biztos, hogy elsőként fogom feltenni a kérdésem a köz előtt. Nemtudom, nem értem ezt hogy lehet benyelni. Más nem kíváncsi hogy lesz ennyi az ennyi, csak beletörődik és fizeti?
Itt számolgatta valaki 2010-ben:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
Azt tudod mennyibe kerül 1m3 hideg víz,mert a Vízmű számlázza .
Ezek szerint van külön meleg víz órád is,mert különben honnan tudnád a fogyasztást .
A meleg vizet a hideg vízből állítják elő,legalább is mi felénk .
Gondolom nálatok is ehhez gáz felhasználás van .
Először is úgy ki kell fizetni,mit a hideg vizet.
Hogy ebben már bent van e az elfogyasztott gáz ára,annak minden hozzáadott járulékával,azt nem tudom .Mennyire vannak a gázfelhasználások egymástól elkülönitve
Az általad számolt plusz 600,ami a hideg és meleg víz között van, egyátalán nem sokallok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!