Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mekkora rezsivel számoljak,...

Mekkora rezsivel számoljak, ha minden villannyal működik a lakásban (fűtés, melegvíz stb. )?

Figyelt kérdés
Kaptunk egy önkormányzati lakást (30 nm), de nincs bevezetve a gáz és központi fűtés sincs. Hőpanelokat raktak fel, a főzés kerámialapos tűzhellyel megy, és villanybojler van. Mindenki azzal riogat, hogy nem tudjuk majd fenntartani (a párommal költözök), de még csak közelítőleg sem tudom kinyomozni hogy mekkora lehet a rezsi, mivel senki nem fűt villannyal. Jelenleg 40 000 ft a rezsink, ettől többet nehezen tudnánk kinyögni. Most akkor ne fogadjuk el? Egyesek azt mondják, hogy 100 000 ft lesz, mások azt, hogy ha ügyesen összehúzzuk magunkat (éjszaka nem fűtünk, nem fürdünk minden nap stb) akkor itt is kijövünk 40 000-ből. Szerintetek mekkora rezsivel kalkuláljak?

#villanyfűtés #áramköltség
2018. jan. 4. 11:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
51%

a fűtés lehet durva.

az infrapanel pont ugyanúgy 100% hatásfokú mint egy olajradiátor, vagy villanysütő.

ha 21 fokot akarsz tartani simán rámehet 100 ezer egy hónapban.

nézzétek a villanyórát naponta!

2018. jan. 4. 22:41
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem véletlen nincs elterjedve a villamos fűtés. Ha gazdaságos lenne, hamar átállna mindenki. Csak ott használják, ahol nem megoldható a gázvételezés. Készüljetek a legrosszabbra. Minden napotok rettegéssel fog eltelni, hogy jaj-jaj, már 20 fok van és mennyit fogunk majd fizetni...Egy lakás nem azért van, hogy összehúzva, félve éljetek benne. Szerintem hiba volt elfogadni.
2018. jan. 6. 05:23
 13/15 anonim ***** válasza:
Én villanybojlerrel vettem a lakást, 1 főre havi 15 000 volt a villanyszámla, ebből úgy 7-8000 lehetett a melegvíz, de nem variáltam a hőfok beállításával. Gázzal ugyanez 2000 Ft.
2018. márc. 26. 23:54
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Más: Én kértem árajánlatot napelemre társasházi lakásba, és 1 M Ft-os árajánlatot adtak. Ez 1 évi villanyszámlátok. Érdemes lehet ezt kiépíttetni akkor már.
2018. márc. 26. 23:56
 15/15 anonim ***** válasza:

1: Én azt tapasztaltam, inkább rövidtávon spórol az, aki gáz helyett villanyt vezet be, mert ugyanis a kémények tönkrementek és 0,5-1 milliós költség az új jogszabályoknak megfelelő állapotba hozni egy régi, rossz, teljesen elhanyagolt kéményt.

Ezért aki eladja/kiadja a lakást, az nem bélelteti ki, stb., hanem áttér villanyra, úgysem a saját költsége lesz az üzemeltetés.

Gyanítom, az önkormányzat is ebből a megfontolásból szüntette meg a gázt az ingatlanban, különben törvény kötelezné a kémény bélelésére, egyéb hibák javítására, gázkészülékek engedélyeztetésére, stb., stb., ez 6-7 cég összehangolt munkája és 6-8 hónapos projekt (3 kéményes ingatlanunk van, és még egy volt, amit tavaly adtunk el, azzal is végigcsináltuk ezt, ma is voltunk a

FŐKÉTÜSZ-nél ezügyben...)

2018. márc. 27. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!