Gázzal kapcsolatos kérdés, mi a teendő?
Sziasztok.
Lakásomban tavaly májusban tartozás miatt kikapcsolták a gázt, a gázórára plombát tettek. Mostanra sikerült kifizetni a tartozást, mire a Főgáznál közölték, hogy mivel több, mint fél éve nincs gáz, hívni kell egy szakembert, aki műszaki biztonsági felülvizsgálatot végez. Fel is hívtam egy úriembert, aki kijött, és azt mondta, hogy a gázkazánból jövő cső nem szabványos, illetve a rézcső lágyforrasztásos. Ezért nem adott papírt, ami a majdani visszakapcsoláshoz kell, illetve azt mondta, hívjak fűtésszerelőt. Na most innentől kezdve mindenki mást mond. Valaki tudna pontosítani? Több fűtésszerelővel beszéltem, különböző árakkal dolgoznak, és nem tudom, hogy adnak-e olyan papírt, ami a visszakapcsoláshoz jó, vagy ki kell hívni újra a műszaki biztonságist.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új gázterv, gázszerelés, gáz-meo, kéményseprő szakvélemény.
Pár hónap, és 2-3-4 százezerre saccolom.
Honnan vetted elő ezt a felülvizsgáló személyt? Nem valami névsorból?
Ha igen, akkor szedd elő ezt a névsort, és keress egy olyant, aki szerelést is vállal.
Egy ilyen munkáért nemigen kér el egy 10-esnél többet.
Szerintem akikkel beszéltél, azok azt hitték, hogy a teljes csőrendszeredet át akarod alakítani. Itt meg feltehetőleg csak 1 cső cseréjéről van szó.
A gázűvek teljes nyomáspróba lélkül nem fogja visszaadni a gázt.
De ezekhez a fent leírt dokumentumok kellenek...
Nem csak egy csőcsere...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!