Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyi fa fogy nálatok?

Mennyi fa fogy nálatok?

Figyelt kérdés
Vegyestüzelésű kazánt használokat kérdezném, olyanokat, akiknek nem szigetelt a házuk, ill. nincsenek új nyílászáróik. 50 m2-t fűtök, 5 helyiség. 17 m3 fát táraztam be. Amilyen ütemben fogy, nem tudom ki tart- e. Pici gyermekkel vagyok otthon, így a fűtés folyamatos . ti mennyi fát használtok el egy idényben? Köszi. Búék!
2018. jan. 2. 14:50
 1/7 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem valami nem oké nálatok, mert ennél nagyobb házat fűtünk -évek óta- jóval kevesebb fával. (Száraz akác.)

Eddig még se hideg, se tél nem volt. Hová fogyott el az a sok fa???

Jelenleg kb 25ezer Ft m3-e a tüzifának x 17 m3-rel = 425.000 Ft

Ennél gázzal is sokkal olcsóbb, de talán még villannyal is.

2018. jan. 2. 16:15
 2/7 anonim ***** válasza:
76%

150m2-es ház szigetelés nélkül és az ablakok fele szellős picit.

Átlag 15 erdei m3 ment el egy szezonba nekünk, mondjuk puffer is van ,így átmenti időbe kevés fa fogyott. Viszont volt,hogy 1 hét alatt közel 3m3 fát elfűtöttünk,mert olyan marha vizes volt ,hogy semmit nem ért.....

Mondjuk már csak gázzal fűtünk mert fával már az árak miatt ugyan ott vagyunk,akkor legalább a gáz kényelmesebb.

2018. jan. 2. 16:21
 3/7 anonim ***** válasza:
52%
Nyárfával fűtök 15 erdei köb 150m2-e elég biztosan. Neked lopják a tüzifád
2018. jan. 2. 20:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Vagy átverte a mennyiséggel, aki odaszállította!
2018. jan. 2. 23:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem az feltűnne neki, hogy lopják-e vagy sem.

Amúgy nagy valószínűséggel itt ömlesztett és normál köbméterről van szó. Egy ömlesztett köbméter összerakva körülbelül 0,7 normál köbméternek felel meg.

Így könnyen kiszámítható, hogy 17*0,7=11,9 normál köbméter fáról beszélünk, s ha ezt átszámoljuk eredi köbméterre akkor 11,9/1,7=7 erdei köbméterről beszélünk. Ennek ma az ára 7*26=182 ezer forint, természetesen méterben.

Kérdező! Te mennyiért vetted ezt a mennyiséget?

Amúgy miért kell folyamatosan fűteni attól, hogy kisgyerek van? Nem fűtöd túl a házat?

Ha gázzal fűtenél, akkor ott is lekapcsolna a termosztát, nem megy 0-24-ben az sem.

Amúgy vegyük azt is figyelembe, hogy 2010 előtt egy erdei köbméter fa 15 ezer forint volt, egy köbméter gáz pedig 140. Most a fa 26 ezer, gáz pedig 110. De az emberek 90 százaléka azt vallja, hogy drága a gáz.

2018. jan. 3. 12:42
 6/7 anonim ***** válasza:

Ahogyan drasztikusan megemelkedett a tüzifának az ára, már egyáltalán nem biztos, hogy sokkal drágább a gázfűtés pl. egy jól beállított cirkóval.

Amúgy itt a gyíkon is olvastunk már olyant, hogy fázósak és náluk 28 fok a "normális".

Miután a kérdező eltűnt, csak annyit lehet látni, hogy igen nagy a pazarlás egy 50 m2-es pici házikót 17 m3 fával kifűteni, úgy, hogy +10 fokok vannak odakint.

(Arról nem beszélve, hogy a gyereknek is árt vele, ha túl nagy melegben tartja.)

2018. jan. 4. 09:53
 7/7 anonim válasza:
0%
4 tonna percenként
2018. jan. 5. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!