Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hány m3 víz fogy nálatok...

Hány m3 víz fogy nálatok havonta személyenként?

Figyelt kérdés
2015. dec. 3. 20:16
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%
kb. 4 m3, de mi minden este fürdünk :)
2015. dec. 3. 21:03
 2/13 A kérdező kommentje:
Jó látni, hogy nem csak mi pancsolunk el ennyit :-)
2015. dec. 3. 21:04
 3/13 anonim ***** válasza:
Nálam 6-7 m3 is elmegy... Igaz, egyedül élek, mosás, mosogatás fogyasztás nem osztódik több felé... Nem spórolok, folyóvízben mosogatok, hétközben csak zuhanyzás, hétvégén egy kellemes fürdés. VÍztakarékos wc van.
2015. dec. 4. 09:09
 4/13 anonim ***** válasza:

5m3/fő

Naponta zuhanyzunk , hétvégén fürdünk , a kertben nem locsolunk , mégis elfogy ennyi...

2015. dec. 4. 18:30
 5/13 janos.pete válasza:
3-5m3 fejenként, évszaktól függően. Locsolás az kútból történik
2015. dec. 5. 10:33
 6/13 anonim ***** válasza:

"Jó látni, hogy nem csak mi pancsolunk el ennyit :-)"

Miért jó ezt látni? Szerintem inkább rossz látni, hogy ennyire pazaroljuk a vizet.

Nekem kb. másfél-két köb fogyott egy hónapban.

2015. dec. 7. 00:05
 7/13 anonim ***** válasza:
Ketten, nyugdíjasként élünk családi házban. Havonta kb. 6 m3 víz fogy. A hagyományos csapbetéteket (szelepeket) kb. 2 éve úgynevezett porcelán betétekre cseréltem, ezek csak 90 fokban fordulnak el, kis-újjal nyitható-zárható, nincs csepegés, viszont mindenféle kellemetlen zavartatás nélkül csökkentik a vízhozamot. Az áruk elfogadható, 800.-Ft körül van darabonként. Vízfogyasztási szokásaink (folyó vizes mosogatás, stb.) nem változtak, a vízfogyasztásunk kb. 25 %-al (8-ról 6 m3-re) csökkent. A fürdőszobai és a mosogató karra "habosító" szűrő van feltekerve (kb. 200 Ft/db), egyedüli hátrányuk, hogy lassabban telik vízzel az alá rakott edény. Mosogatáskor pl. semmi hátránya nincs.
2015. dec. 8. 10:01
 8/13 anonim ***** válasza:

lakóközösségekben a saját vízóra az ami nagyon segitené a takarékos használatot.

nálam a csapokra(ba) perlátor van betéve és nagyon nagyon megéri.

adott idő alatt jóval kevesebb víz folyik-de anélkül,hogy ez zavaró lenne-legyen az tusolás vagy mosogatás.

ráadásul ugy lehet kijátszani azt,hogy mondjuk a kádban fürdéskor ne legyen hosszabb idő a töltés-hogy a tusolónak a kimeneténél teszed be a perlátort és ilyen módon tusoláskor takarékosan fogyasztasz.a kádtöltésnél nincs mit takarékosodni.

ja és mondjuk mosdó/fogmosás...az természetes hogy nem folyik a víz végig...

wc használatnál az öblitéssel is sokat lehet "fogni".

kis dolog? kis öblités,de ha nincs kétgombos tartály akkor a megnyomással is lehet ezt szabályozni.

csak akarni kell takarékoskodni!

2015. dec. 8. 14:47
 9/13 A kérdező kommentje:
Jól hangzik. Melyik típusú perlátort érdemes venni? Nem gond, hogy felénk igen hamar vízkövesedik minden?
2015. dec. 8. 19:37
 10/13 anonim ***** válasza:

azt tudom mondani,hogy felesleges a drága-mert ugyanazt tudja csak kicsit fel van turbózva a "tudása" nyilván marketing szempontból.

a fontos,hogy milyen a csapteleped és az mit enged.én egy olcsó szettet vettem meg amiben több fajta van és eldöntheted,hogy melyiket is akarod használni, melyik a kényelmes a számodra.ebben a csomagban van vagy 4-5féle kis izé amiből lehet választani.praktiker obi vagy fürdőszobafelszerelés-itt léteznek az olcsóbb tipusok.mert van perlátor ezrekért is.1db.felesleges.

2015. dec. 10. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!