Ha leveszem a parapettes konvektor burkolatát, ugyanazon a fokozaton jobban érződik a meleg? Azaz, hatékonyabban működik, vagy mindegy?
Takarítás miatt levettem a burkolatot, de 1 napig nem tettem vissza és nekem úgy tűnik, hogy a "ruhája" nélkül melegebb volt.
Bár úgy elég ronda, de ha egy hozzáértő azt mondja, hogy hatékonyabb, akkor inkább elnézegetem úgy.
Nekem van ilyen itthon. Sokkal szebb a hirdetettnél, de sajnos nem vált be, mert bent tartja a hőt.
Télen mindig le kellett venni a konvektorról, hogy ne fázzunk.
Semmit ne tegyél rá, vagy ha találsz v.rézből, alumíniumból akkor azt. Az alu lesz szerintem a legolcsóbb, ezek az anyagok a legjobb hővezetők.
Ne foglalkozz hogy hogyan néz ki, melegebb lesz, és olcsóbb, ennyi.
Köszönöm 13-as, de azt hiszem, hogy ilyenből nem gyártanak burkolatot.:(
Marad a pucér verzió!
Kipróbáltam, örültem az ötletnek, de nálam nem jött be. :(
FÉG konvektorom van, fehér fekete burkolatú.
Úgy látszik a burkolat nagyobb felületű, és emiatt kicsit melegebb van a szobában.
Kitalálták ezt a FÉG-nél, tényleg egy olyan lenne jó, ami bordázott, alumínium, stb.
11-es vagyok, nálam van a díszburkolat.
De adnék egy esztétikus, és nagyon olcsón kivitelezhet ötletet konvektor és radiátor kulturált eltakarására, a gyári burkolat helyett. Lényegesen megnő a konvektor hatásfoka is.
Arra viszont ügyelni kell, hogy legyen védőtávolság, hogy ne érje közelről a hő.
Ha nincs rajta a lemezburkolat, akkor nincs visszafogva a meleg.
Ez viszont módosíthatja a hőkapcsoló működését.
Pl 3-as fokozaton melegebb lesz a szobában burkolat nélkül, de többet is fogyaszt.
De ha pl 2-esen megy, ugyanolyan meleg lesz a szobában hasonló gázfogyasztás mellett.
Sarkítottam a példa kedvéért.
Vagy nincs benne ilyen hőfokkapcsoló dolog?
"De ha pl 2-esen megy, ugyanolyan meleg lesz a szobában hasonló gázfogyasztás mellett. "
Itt néhány százalékkal kevesebb gázfogyasztásra gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!