Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ha leveszem a parapettes...

Ha leveszem a parapettes konvektor burkolatát, ugyanazon a fokozaton jobban érződik a meleg? Azaz, hatékonyabban működik, vagy mindegy?

Figyelt kérdés

Takarítás miatt levettem a burkolatot, de 1 napig nem tettem vissza és nekem úgy tűnik, hogy a "ruhája" nélkül melegebb volt.

Bár úgy elég ronda, de ha egy hozzáértő azt mondja, hogy hatékonyabb, akkor inkább elnézegetem úgy.

2017. dec. 1. 10:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van ilyen itthon. Sokkal szebb a hirdetettnél, de sajnos nem vált be, mert bent tartja a hőt.

Télen mindig le kellett venni a konvektorról, hogy ne fázzunk.

2017. dec. 2. 17:19
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves 11-es, akkor megkíméltél a pénzkidobástól!
2017. dec. 2. 17:47
 13/19 anonim ***** válasza:
88%

Semmit ne tegyél rá, vagy ha találsz v.rézből, alumíniumból akkor azt. Az alu lesz szerintem a legolcsóbb, ezek az anyagok a legjobb hővezetők.

Ne foglalkozz hogy hogyan néz ki, melegebb lesz, és olcsóbb, ennyi.

2017. dec. 2. 19:39
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm 13-as, de azt hiszem, hogy ilyenből nem gyártanak burkolatot.:(

Marad a pucér verzió!

2017. dec. 4. 10:49
 15/19 anonim ***** válasza:

Kipróbáltam, örültem az ötletnek, de nálam nem jött be. :(

FÉG konvektorom van, fehér fekete burkolatú.

Úgy látszik a burkolat nagyobb felületű, és emiatt kicsit melegebb van a szobában.

Kitalálták ezt a FÉG-nél, tényleg egy olyan lenne jó, ami bordázott, alumínium, stb.

2017. dec. 5. 02:51
 16/19 anonim ***** válasza:
55%

11-es vagyok, nálam van a díszburkolat.

De adnék egy esztétikus, és nagyon olcsón kivitelezhet ötletet konvektor és radiátor kulturált eltakarására, a gyári burkolat helyett. Lényegesen megnő a konvektor hatásfoka is.

Arra viszont ügyelni kell, hogy legyen védőtávolság, hogy ne érje közelről a hő.

[link]

2017. dec. 5. 11:22
 17/19 anonim ***** válasza:

Ha nincs rajta a lemezburkolat, akkor nincs visszafogva a meleg.

Ez viszont módosíthatja a hőkapcsoló működését.

Pl 3-as fokozaton melegebb lesz a szobában burkolat nélkül, de többet is fogyaszt.

De ha pl 2-esen megy, ugyanolyan meleg lesz a szobában hasonló gázfogyasztás mellett.

Sarkítottam a példa kedvéért.

Vagy nincs benne ilyen hőfokkapcsoló dolog?

2017. dec. 7. 12:58
 18/19 anonim ***** válasza:

"De ha pl 2-esen megy, ugyanolyan meleg lesz a szobában hasonló gázfogyasztás mellett. "

Itt néhány százalékkal kevesebb gázfogyasztásra gondoltam.

2017. dec. 7. 13:00
 19/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, mindenkinek, hogy időt szakított a válaszra!:)
2017. dec. 8. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!