Hogyan lehet jobban sporolni a gázzal?
Gázzal futunk.
-Ha éjjel nappal pl 23 fokra van allitva.
-Vagy ha otthon vagyunk 23-24 fokra van állitva es ha elmegyunk otthonrol akkor levesszuk kb 20 fokra.
Ha pl. reggel 7-kor elmégy otthonról és délután 5-6 körül jössz haza, megéri levenni a hőfokot.
Ha csak 1-2 órára szoktál elmenni otthonról, nem.
Hazaérkezéstől lefekvésig 23°C. A többi időszakban 18°C-ra állítva.
Az fűtési időszak nagyrészében nem fog napközben 18°C alá süllyedni a hőmérséklet. Nagy hidegben viszont gyorsan felfűthető a 18°-os ház 23°-ra.
Nekem programozható termosztátom van, 6 időponthoz lehet hőfokot választani. Úgy tapasztaltam, hogy a legnagyobb hidegben is fél óra hossza alatt felfűt, ha lengetem a hőfokot. Nekem 12 óra alatt 1 fokot ha esik a hőfok.
A kívánt 22 fokot tartom 14-22 óra közt és 05-08 közt.
Nap közben, mikor nincs senki otthon, és éjszaka 20 fok van állítva, de odáig még sosem esett a hőfok.
Hét végén persze végig 22 fokon van.
Minél kisebb a benti és a kinti hômérséklet különbsége, annàl kevesebb hôt veszt a hàz. Ezt a hôveszteséget kell a fûtéssel pótolni.
Nem akkor takarìtasz meg energiàt amìg csökken a hômérséklet, mert ezt a felfûtésnél pótolni kell, hanem amikor nem vagy otthon és a hômérséklet (vagyis a kinti és a benti közti különbség) kisebb a szokàsosnàl.
Ha ügyes vagy 5-10 szàzalékot spórolhatsz. Nagyobb megtakarìtàshoz szigetelni vagy korszerûsìteni kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!