Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Akinek van tapasztalata?...

Akinek van tapasztalata? Melyik jön ki olcsóbbra?

Figyelt kérdés
Egy 55 nm-es köztes emeleti, hőszigetelt, műa. nyílászárós lakás, központi fűtése 22-23 c fokon, hőmennyiség mérővel, vagy egy szabadon álló családi téglaház, kb. 80 nm-es, külső szigeteléssel, műa. nyilászárókkal ugyanekkora hőmérsékletet tartva gáz-cirkó fűtéssel.

2017. okt. 30. 07:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Ez most komoly????
2017. okt. 30. 08:39
 2/11 A kérdező kommentje:
Komoly. Nem tudom pontosan mért meghökkentő e kérdés, de mondhatnám naívan tettem fel, mivel párom állítja, hogy egyforma a költsége... illetve az ő szülei sem fizetnek többet jelenleg, mintha panelban laknának. Én meg nem tudok mihez viszonyítani jelenleg. Ezért kérdeztem.
2017. okt. 30. 08:48
 3/11 anonim ***** válasza:

Lehet kb. egyforma, ugyanis a ház központi fűtéshez egyrészt drágábban adják a gázt, mint az egyedi lakossági fogyasztóknak, másrészt fűtik a lépcsőházat is, az is növeli a költségeket. Plusz van egy közös fenntartási díj, ami szintén beépül az árba.

De nagyon függ a kazánok minőségétől, a hőszigetelés mértékétől is (nem mindegy, hogy 5 cm, vagy 15 cm), szóval elég nehéz összehasonlítani.

2017. okt. 30. 08:53
 4/11 A kérdező kommentje:
3-as válaszoló, köszönöm a választ!
2017. okt. 30. 09:04
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
Tavaly egy-két munkatársammal összehasonlítottuk a fűtési költségeket. Engem is meglepett, de összességében nem volt drágább egy 100nm-es ház fűtése, mint a mi 54 nm-es lakásunké, csak mi ugye nyáron is fizetjük a 8-10 ezres fűtésdíjat (hivatalosan készenléti díjat),télen meg a 20+-os számlát, ők meg ugye csak télen fizetnek, de egy kicsit többet.
2017. okt. 30. 09:04
 6/11 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös egy kicsit megnyugtattál. Köszönöm a választ!
2017. okt. 30. 09:43
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer csupán kíváncsiságból elkértem és átnéztem a tételeket, amikből az árat képzik.

Nálunk tömbösített központi fűtés van (nem távfűtés) 6 darab 4 emeletes házat fűtenek, gázzal.

Rengeteg-rengeteg ilyen-olyan tétel volt beépítve, de amire az évek múltával is emlékszem, az a "Fűtő munkaruhájának mosatási költsége" volt, mert ez nagyon megrendített, mert mint említettem, GÁZZAL ment a fűtés, nem szenet lapátolt valaki a kazánokba.

Hát így lehetséges, hogy a példádban szereplő kétféle ingatlan nagyjából azonos áron megy!:)

2017. okt. 30. 11:04
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet egyforma, sőt a családi ház fűtése kijöhet kevesebből is. Sokkal rugalmasabb ugyanis, nem kell alkalmazkodni az esetleg fázósabb Maris nénihez.
2017. okt. 30. 11:10
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat is!

Elég fázós vagyok én is :-)

21,5 fok van panelba, így már fázok.

2017. okt. 30. 15:19
 10/11 anonim ***** válasza:

Számomra meglepőek a fentiek, de úgy látszik, ilyen az élet.

A hőigénynek nyilván jóval kisebbnek kell lennie a lakás esetében, főleg, ha maximálisan körbe van véve más fűtött lakásokkal. A fizika törvényei makacs dolgok.

Gondolom, hasonló szigetelést és nyílászárókat tételezünk fel, mivel ha nem, akkor semmit nem lehet mondani. Amúgy a nyílászárónál mindegy, hogy műanyag vagy fa, csak jó legyen.

S persze a háznál sem mindegy, hogy hány szintes és kismillió egyéb tényező van, de vegyük úgy, hogy hasonló a lakáshoz.

2017. okt. 31. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!