Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Spórolási tippek? Ti hogy...

Spórolási tippek? Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 70 ezer a fizetésem, közfoglalkoztatásból élek és most kerültem abba az élethelyzetbe, hogy egyedül vagyok és nagyon nehéz beosztani a pénzt. Ti hogy csináljátok? Autót és házat fenntartva? Az autót leteszem és szeretném eladni. De még mindig itt vannak a számlák és a bérlet és a kaja. Minden tippnek nagyon örülnék. :)

Nem járok étterembe, sem moziba, stb. Kifejezetten a házi praktikák, házi tisztítószerkészítés érdekel, és olcsó ételek.

2017. okt. 21. 08:08
1 2 3
 1/24 Bajer ***** válasza:
18%
A nagynéném úgy szokott spórolni, hogy mielőtt kivesz 10 000.-ret a tárcájából, beletesz ugyanennyit. Érdekes és hatásos módszer. Sosem apad ki a pénztárcája. A másik módszere, hogy minden elektronikai eszköz csatlakozóját kihúzza a falból. A rezsije is nagyon kevés.
2017. okt. 21. 08:19
 2/24 anonim válasza:
83%
Például spórolhatsz a vízzel ha fürdés helyett zuhanyzol, vásárold meg nagyobb kiszerelésben az olyan dolgokat amire folyamatosan szükség van (WC papír, tisztítószer..stb).
2017. okt. 21. 08:31
 3/24 anonim ***** válasza:
93%

Ez a betesz 10et mielőtt kivesz 10et módszer mókás és csak addig működik, amíg van ,it betenni. Esélyes, hogy 70nel nincs mit betenni. ...

Facebookon vannak csoportok, ahol olcsó ételekre adnak ötleteket és olyanok is, ahol házi készítésű tisztitoszereket illetve kozmetikumokat keazitenek. Ha nem nagyon nagy távolságra jársz, autó és bérlet helyett bicikli.Élelmiszeren sokat lehet spórolni ha heti Menutervet írsz és lista alapján vasarolsz

2017. okt. 21. 08:41
 4/24 anonim ***** válasza:
97%

Számlák:

- szigetelj házilag, öltözz fel rendesen, takarózz! Gondold át, számodra melyik a legolcsóbb fűtési forma.

Étel:

- nézz körül, mit, hol mennyiért lehet kapni. Figyeld az akciókat! Főzz! Ha elmész, vigyél magaddal saját ételt!

2017. okt. 21. 09:01
 5/24 anonim ***** válasza:
97%

Ha megteheted keress mellékállást, vagy jobban fizető munkahelyet. Ilyen kis jövedelemből még ha spórolsz sem fogsz tudni kijönni.

A házi praktikák, olcsó ételek a nagymamáink idejében működtek,de már egy kiló krumpli is 100 ft, közel 300 a kenyér.

Az olcsó házi tisztítószerek pl a szódabikarbóna, só, kávézacc súrolásra. Ecet vízkőoldásra, ablakpucolásra. Citrom pedig fertőtlenítésre.

Ezeket inkább azok szokták használni, akik kerülik a kemikáliákat, és még különböző természetes adalékokat vásárolnak hozzá. Van amikor drágábbra jön ki, mint a bolti.

2017. okt. 21. 09:04
 6/24 kovpet ***** válasza:
90%

Mennyi a havi átlag rezsid (éves szumma osztva 12)?

Hogy oszlik meg?

Ha 70-et keresel, akkor lehetséges, hogy sokkal könnyebb lenne növelni a bevételi oldalt mint csökkenteni a kiadásit.

2017. okt. 21. 11:14
 7/24 anonim ***** válasza:
56%

Nekünk kevesebb pézünk van egy főre (s több járművünk), de ehhez kis rezsijű ház kell és így sem élet.

Egyszerűen csak rezsire és ételre költünk s a legeslegszükségesebb egyébre. Autó csak ha muszáj, munkába gyalog vagy biccajjal is lehet járni, mindössze 6-8 km-re van, az még tél közepén is kibírható.

Étel terén kicsit spórolunk (olcsó zöldség, rizs, kiváló ételek, gazdagabban is ezt ennénk), de többet is lehetne, ha feladnánk a minőségi édességeinket (saját készítésű, de attól még többezer ft/kg-os cuccok vannak benne s nem kevés fogy).

Tisztítószer? Víz és kész, néha ecet, mosni mosószóda. Egy flakon (bio meg minden, mert azért mégis) mosogatószer évekig elég, pedig mindig főzünk és zsírosan. A víz az embert is remekül tisztítja, ami tusfürdő fogy, azt ajándékba is megkapom a rokonoktól :D Sampont mondjuk venni kell. Cipő akkor van, ha kapok rá szülinapi pénzt vagy valamit, de az 10 évig jó (márkás túrabakancs, télen-nyáron, futáshoz is ezt hordom).

De ha a fűtés sokba kerül, akkor jön az, hogy fázol. Én fáztam eleget, nem vagyok hajlandó rá, de jól szigetelt s elég kicsi a ház ahhoz, hogy villannyal se kerüljön túl sokba.

Az olcsó ételek egy külön téma, szerintem könnyen találsz recepteket, én magam is kismilliószor írtam megszorult embereknek itt a gyakorin. A sárgaborsó+rizs a szuperolcsó étel, pár tojással van, akinek pompás ebéd. Én speckó diétát tartok s még az is megvan olcsón. Ha szegény vagy, jó, ha van kreativitásod...

2017. okt. 21. 12:38
 8/24 anonim ***** válasza:
82%
Nézz körül a háztartásodban, mi az amit nem használsz? Add el, adj fel ingyenes hírdetést, könyvet, megunt ruhaneműt, cipőt.
2017. okt. 21. 21:26
 9/24 anonim ***** válasza:
30%

Számlázásokban állj át a diktálásra.

Ha nem főzöl, akkor a gázon spórolhatsz.

Víznél, villanynál is ugyanígy.

Villanynál full ledes világítás mindenhol ajánlott, de nem kell 30 wattos a szobákba-minek.Este hangulatfénynek-botorkálónak egy 1,2wattos több, mint elég, amúgy 5-10-15wattos.

TV előfizetést mondd le!Ott a net, minden rajta.

A szemétszálításnál kérj kisebb kukát, ez 60 literes bár településre válogatja talán.

Bérlet, potyázz ha tudsz...

Kajában olcsó húsnak híg a leve, amit a szervezet csak ideig tűr, ezen ne smucigoskodjál, mert az egészségügy sz@r és nem hoz helyre gyorsan, de költesz majd csodaszerekre.

Ruházat...turik és dechatlonban vannak pokoli jó akciók, mely cuccok minősége egészen jó szerintem.

Telefon, feltöltős.

2017. okt. 22. 00:16
 10/24 kovpet ***** válasza:
100%

"Számlázásokban állj át a diktálásra. "

Mi? Épp hogy az átalány a jó annak, akinek minden fillért ki kell számolni. Az a tervezhető.

Persze figyelni kell, hogy ne legyen sok plusz az elszámoló számlák alkalmával, tehát reális legyen a havi részlet.

2017. okt. 22. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!