Ha beteszek egy vödör homokot a gázsütőbe, akkor végszükség esetén alkalmas lehet-e egy kis fűtésre?
13 és 14 fokokról ír a kérdező, elég nyilvánvaló, hogy egyik napról a másikra él, és egy szünetmentes neki nem opció.
Ne legyetek már ennyire nagyképűek.
A kerécsere meg nem feltétlenül fél óra, télen korán sötétedik, ha baj van, vagy nagy a hó, akkor aznap már lemondhat a fáról.
Meg minden kis fahordó platósban van plusz kerék, mi? Meg szerszám is... Aha, valószínű...
Egyébként meg könnyű mondani, hogy ne számolja ki.
Örüljetek, hogy nincsenek filléres gondjaitok, de aki nagyon kevés pénzből él, az nem tud előre több tízezerért betárazni.
Egy kis emberség... ennyi kéne csak.
Én sem értem, hogy miért kezd eltűnni a gyakoriból az emberség és az, hogy a kérdésre válaszoljunk, ne pedig kioktassuk a kérdezőt...
Szerintem egy vödör homok ugyanannyi ideig adja a meleget, amennyi idő alatt felmelegedett. Tehát sokat nagyon nem ér szerintem.
"Én sem értem, hogy miért kezd eltűnni a gyakoriból az emberség és az, hogy a kérdésre válaszoljunk, ne pedig kioktassuk a kérdezőt... "
Ha egy kérdés olyan, akkor a kérdésre válaszolunk, mindenféle kioktatás nélkül. Ha viszont egy kérdés olyan, mint ez is, akkor persze hogy megy a "kioktatás", hiszen butaság az egész. Egyrészt mert eleve életszerűtlen az ötlet, másrészt sokkal egyszerűbben is megvalósítható, ha már mindenáron a gázsütővel akar fűteni, harmadrészt pedig eleve életszerűtlen a kérdés magyarázata is. Ilyen kérdéseknél pedig engedtessék már meg, hogy az ezekkel kapcsolatos észrevételeket megosszuk a kérdezővel, hogy miért nem működőképes az ötlete, miért életszerűtlen az egész elgondolás, vagy miért vannak sokkal használhatóbb megoldások is az adott problémára ahelyett, hogy adjuk a fals ötlete alá a lovat.
Ez kicsit olyan, mintha valaki megkérdezné, hogy egy kiló ekrazitot kicsi hegyes vagy inkább nagy tompa kalapáccsal érdemesebb-e belepüfölni egy vascsőbe. Mire jönnének a válaszok, hogy jobb, ha nem püfölöd egyáltalán, mert felrobban és még a házad is összedől tőle akkorát fog szólni. Erre jönnél te zsémbelni, hogy mért kell lehurrogni a kérdezőt, miért nem lehet inkább segíteni neki ahelyett hogy kioktatjuk.
Oké, a példa természetesen erősen sarkított, de azért remélem érthető belőle, hogy mire akarok kilukadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!