Egy 60 nm es családi ház kifűtésére mit ajánlanátok?
Mindenképpen villany jöhetne szóba gáz nincs a házban (és nem is tervezem) ami szóba jött: -fűtő panel
-fali klíma (ami fűt is)
utóbbiról jókat hallottam állítólag keveset fogyasztanak és több helységet is be tudnak fűteni fűtő panelról inkább csak hogy pörgeti a villanyórát. Személyes tapasztalatok?
Az inverteres klíma (ami lényegében levegő-levegő hőszivattyú) jó megoldás, de nem árt, ha jól le van szigetelve a ház.
Esetleg még szóba jöhet egyéb hőszivattyús megoldás, de azok drágábbak.
Csatlakozom az első hozzászólóhoz... A klíma hatékonysága kiváló, a belső elektromos cuccok csak 100%-osak lehetnek... Persze remekül szigetelt háznál működhet pár olajradiátor, hősugárzó vagy egyéb efféle is.
Ahol tartani kell a hőt (mert annyira nem jól szigetelt a ház vagy érzékenyek rá az emberek, de vezérelt árammal fűtenek), ott hőtárolós, drágább eszköz jó, s egyesek esküsznek az infrapanelekre.
Nekem a hőmérséklet számít és igen jól szigetelt a házam, így nekem teljesen mindegy, melyik belső eszköz van, csak minden szinten legyen minimum egy s ha kell, plusz, mobilabb egység. Egybe van nyitva minden s mivel jól szigetelt a ház, valamelyest átmelegszik egy fűtetlen helyiség is, de azért ez nem tuti még itt sem.
Ezt is figyelembe kell venni, hogy hány egységre van szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!