Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Rettegek, mi lesz így?

Rettegek, mi lesz így?

Figyelt kérdés
Röviden leírom.vettünk egy házat másfél évvel ezelőtr.most még nem lakunk benne csak felújítjuk.na szóval havi 85 ezer forint lakáshitelt fizetünk.a fix bevételünk 320-330 ezer ft + dérjem maszekjai.attól félek hogyha beköltözünk nem fogunk mindent bírni fizetni.sajnos a férjem döntötte el hogy ennyit fizessünk,lehetett volna kevesebbet is fizetni csak hosszabb futamidő lett volna.persze már nem lehet mit tenni.szerintetek fogjuk bírni?rettegek szabályosan.még kb 1 év múlva költözünk be.
2017. szept. 13. 08:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem hogy mitől rettegsz. Egyrészt most ahol élsz kell fizetned? Mert ha igen pl albérleti díjat, akkor az megmarad. Másrészt most sok a felújítási költség hisz mindig van valami. Ha beköltözöl akkor nem kell mindig felújítanod. Pár évig festeni sem. Tehát ez a pénz is megmarad. Akkor mitől félsz valójában? Írd le.
2017. szept. 13. 08:49
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Menj pszichológushoz. Talán valami rossz élmény hat rád (esetleg egy rokonod, barátod így járt és az lebeg a szemed előtt). Én sem látok itt problémát a leírtak alapján. Azt mondjuk nem értem, miért tart egy évig a felújítás.
2017. szept. 13. 08:52
 3/12 A kérdező kommentje:
Most anyósoméknál lakunk,itt nem kell fizetni.attól félek hogy az össz bevételünk nem lesz elég az egész havi kiadásokra!sajnos még nem tudom mennyi lesz a rezsi.amikor gyerek voltam nagyon szegények voltunk volt hogy napokig nem tudtunk enni.jó mondjuk ott nem volt apuméknak munkahelyük csak ilyen alkalmi meg sajnos az alkohol is elvitte a pénzt.mi nem dohányzunk és nem is.iszunk.lehet hogy nem kellene aggódnom ennyire de éjjelente már aludni sem tudok.persze tudom hogy vannak családok akik albérletek vagy hitelt fizetnek kevesebb pénzből.
2017. szept. 13. 08:56
 4/12 anonim ***** válasza:
83%
Ha nem fértek ki akkor lejjebb kell adni az igényekből,mert illene,hogy kiférjetek és még maradjon is
2017. szept. 13. 08:56
 5/12 A kérdező kommentje:
Mert 65-ben épült a ház és teljesen fel kell újítani.járólapok,fűtés,villany....és mindent a férjem csinál 3 műszakos munkarend melett hogy ezzel is spóroljunk.
2017. szept. 13. 08:59
 6/12 anonim ***** válasza:
95%

Mitől rettegsz?

Marad még 245 ezer a lakáshitel kifizetése után. És ebben még nincs benne a maszek. Ha ennyiből nem tudtok ketten megélni, akkor bénák vagytok. De nekem az jön le, hogy a férjed tudatosabb ilyen szempontból. Szóval nem kell félni, majd ő kezeli a kasszát.

2017. szept. 13. 09:17
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 hitelre fizetek 90ezret és a jövedelmünk összesen 240ezet Ft, ez ebből jön le.

Marad 150ezer, ebből 50-60 a havi rezsi, a maradék 90ezerből élünk ketten és nem rettegünk.

Pedig házunk, kocsink van, kutyánk, macskánk és hozzánk járnak kölcsönkérni, nem mi megyünk másokhoz.

Meg kell tanulni beosztani, otthon főzni, visszavenni az igényekből, ... vagy maradni az anyósnál!

Döntsd el, melyiket választod!

2017. szept. 13. 09:52
 8/12 anonim ***** válasza:
17%
Meg aztán a te miért nem segitesz be a felújitásba? Ne csak a férjed csinálja, 3 műszak mellett.
2017. szept. 13. 10:30
 9/12 anonim ***** válasza:
57%

Én is fizettem részletet és én is sokszor féltem.

Azt a tanácsot tudom adni, hogy teljesen külön tegyél félre mindig pénzt, amennyi nem az ehavi, hanem a jövő havi törlesztést is fedezi.

Vagyis, amikor az ehavi törlesztést befizeted, már a jövő havi is legyen meg.

Igazból EGYSZER kell ezt a pénzt félretenni, és utána, ha nem nyúlsz hozzá, mindig biztonságot ad.

Mindig tudsz arra gondolni, hogy bármi történjék is, a jövő hónapban még biztonságban vagyunk.

Ehhez a pénzhez tényleg ne nyúlj hozzá semmi másért. Én odaadtam a legjobb barátnőmnek, és ő vigyázott rá. Aztán az utolsó részletet ünnepélyesen ebből fizettük be :)

2017. szept. 13. 10:32
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell rettegni, mert mindig, mindenre van megoldás!

Ha bármi közbejön, akkor bementek a bankba és megbeszélitek a lehetőségeket.

Soha ne várjátok meg a felszólítókat, mert ez csak ódázása a dolgoknak, struccpolitika, ami nem jelent megoldást.

A bankok jó néven veszik, ha jelentkeztek nem pedig nekik kell a pénzük után kajtatni.

Lehet, hogy átszámolják a hitelt kisebb törlesztőkre, vagy adnak haladékot (természetesen kamattal terhelve, mert ők azért nem jótékonysági intézmény) esetleg lehet kötni hitelfedezeti biztosítást.

Nagyon sokan élnek kevesebb pénzből nagyobb teherrel és egyedül (lásd:albérletek) és mégsem a rettegésről szól az életük. Ha te ezt így akarod megélni 10-15-20 évig, míg fut a hitel, akkor bele fogsz bolondulni!

Nyugi!

2017. szept. 13. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!