Anyával megint összevesztünk. Sosem ért meg. Én pedig rettegek hogy a sok idegeskedéstől valami baja lesz és elvesztem. Rendbe akarom tenni a kapcsolatunkat! Mit csináljak?
Gondolj bele! - mit kéne megértenie, ha te állandóan betegségekkel traktálod, ami őt idegesíti?
"Mit csináljak?"
Hallgass, vagy legalábbis többet!
Inkább próbálj meg neki örömet szerezni. Felvidítani.
Minél többet a rosszra összpontosíttatod a figyelmét, annál rosszabb lesz. Azt kéne meglátnia, hogy vannak jó dolgok is a környezetében. Ha ebbe az irányba terelnéd, az neki és a kapcsolatotoknak is jót tenne.
Sosem ért meg. Te sem érted, sem őt, sem saját magadat!
Az agy úgy működik, hogy amire fókuszálsz, ami gondolatok az agyadban forognak, azok a dolgok erősödnek az életedben, mert a gondolati energiát magukhoz vonzzák. És ha még ezeket a gondolatokat ki is mondod, akkor még a kimondott szó erejét is hozzá adod.
A mamád viszont szeretne minél kevesebbet gondolni ezekre a dolgokra, szeretné az életből a szépet, a jót, azt észre venni, annak örülni, amik körülötte ezekből van!!!
Ne csodáld, hogy ingerült lesz, amiért te ebben állandóan akadályozod, és mindig visszarántod a betegség-témába.
Nézz a lelkedbe, de őszintén!!
"Rettegsz, hogy baja lesz és elveszted"... saját magadat félted, attól félsz, hogy egyedül maradsz, ha őt elveszted.
Ha valóban rendbe akarod tenni a kapcsolatot, akkor ne beszélj neki a betegségekről, ne juttatsd eszébe örökké, keresd a szépet, a jót, azt, ami örömmel, boldogsággal tölti el. És bízz a gyógyulásban! Segítsd, és ne akadályozd!
Tudod, mennyire lehúz, ha valaki folyton a rosszat mondja, meg csak azzal foglalkozik? Elképesztően zavaró, és megértem anyudat, hogy nem akarja huszonnyolcadszorra is végighallgatni a felesleges sirámaidat a nemlétező betegségéről.
Én is állandóan nagynéném hisztijét hallgatom, de már kiesik tőle az agyam, semmi kedvem egy légtérben lenni vele, mert rosszkedvűvé tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!