Mennyi rezsire számítsunk havonta?
50 m2-es, konvektoros lakásban 2-en fogunk lakni.
Szeretünk naponta 2x 10-15 percig zuhanyozni, folyó vízben mosogatni, hetente kb. 3szor megy a mosógép.
Számítógép, hűtő fogyaszt áramot.
Télen elég a max. 20 fok.
Lényegébe a fűtés az amit meglehet tippelni...
A víz és áram olyan,hogy majd 1 hónap után már tudni fogjátok.
A villanyt nézve a mosógép,hűtő,számítógép akár 15000ft-is lehet havonta meg 2000 is..nem mind1 mekkora a fogyasztásuk.
Mi pl nyáron 7000ft villanyszámlát fizetünk,télen olyan 9000ft körül (laptop reggeltől estig megy+ ruter az éjjel nappal, 2 tv+2 dekoder, mosógép heti 3-4 alkalommal,mosogatógép napi 1 alkalom,hűtő,2db fagyasztóláda, villany (fritut heti mondjuk 2 órán keresztül használjuk,meg azért a mikrót is használjuk) kút vízzel locsolunk szóval szivattyú. Télen a kút szivattyú helyett a fűtés keringető megy + ami miatt nagyobb a különbség heti 3-4 alkalommal (minden mosás után) megy a szárítógép.
Én azt ajánlom,hogy most diktáljátok a villanyt 1 hónap után mint írtam már tudni fogtok egy átlag fogyasztást és akkor kérjétek úgy az átalányt.
A fűtésnél kb a hasatokra csaptok mert azt most nem tudjátok,de én talán olyan 120m3/hó + írogatnám az óraállást amiből látni fogom,hogy évesnél mire is fogok számítani (amúgy ha gáz a helyzet mind a kettőnél lehet variálni a beállított átalányon, vagyis úgy rémlik,hogy az eon és főgáz oldalán évi egyszer bele enged variálni). Mondjuk nekünk csak a gáz átalány , a villanynál nem látom értelmét az átalánynak miután nincs klíma,nem azzal fűtünk stb ami hébe hóba durván megnyomná
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!