Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Átfolyós vízmelegítőhöz...

Átfolyós vízmelegítőhöz képest jobb a gázbojler? Villanybojler sajnos nem megoldás.

Figyelt kérdés

Jelenleg gázüzemű átfolyós vízmelegítő szolgáltatja a meleg vizet a lakásban, ezt viszont én több szempontból sem szeretem...

Egyrészt sokáig tart mire fürdéskor, vagy mosogatáskor meleg víz folyik, másrészt zuhanyzáskor folyton az van, hogy vagy túl hideg, vagy túl meleg víz folyik, illetve random elalszik a láng (nem az őrláng, hanem a fűtésért felelős része), így sokszor jön a váratlan hidegzuhany.

Nem mellesleg ezeknél a berendezéseknél a CO visszaáramlás, stb veszélye is felmerül.

Villanyszerelővel egyeztettünk nemrég és kiderült, hogy sem a lakás, sem pedig a ház nem bírna el egy villanybojlert hálózatfejlesztés nélkül, így felmerült alternatívaként a gázbojler.

Erről érdeklődnék, hogy az átfolyós melegítő, a gáz illetve a villanybojler trió közül melyik miben jobb, rosszabb - a felsoroltakon kívül.

Úgy tudom ezek a gázbojlerek zárt égésterű rendszerek, így például CO mérgezés veszélye nem áll fenn, illetve bojler lévén a villanybojlerhez hasonlóan folyamatosan biztosítja a meleg vizet, nem mint ez az átfolyós rendszer, hogy sokat kell várni arra, hogy felmelegedjen a víz, illetve, fürdés közben nagyjából állandó hőmérsékletű víz folyik.

Ahogy nézegettem, ezek a gázbojlerek drágábbak mint a villanybojlerek, de mivel utóbbi nálunk sajnos nem játszik, így ez lenne az egyetlen alternatíva.

Hasznos válaszokat előre is köszönöm.

2017. jún. 28. 23:00
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
#9: na igen, erről beszélek, mikor azt mindom, hogy az átfolyóst kínszenvedés használni, pláne ha próbálsz takarékoskodni a vízzel.
2017. júl. 3. 07:23
 12/30 anonim ***** válasza:
Nem tudom, kinek miről beszélsz, de nekem biztos nem, és nem arról, amiről én.
2017. júl. 3. 12:26
 13/30 anonim ***** válasza:
Az, hogy te direkt úgy akarod használni, hogy ne legyen jó, nem jelenti, hogy rossz...
2017. júl. 3. 12:27
 14/30 anonim ***** válasza:

Féloldalas leírást készítesz, hogy lehet elviselhető melegvíz készítésére rávenni az átfolyóst, de azt nem érted, nekem ez miért körülményes.

Jól ismerem ezeket a trükköket, átfolyós melegítőket használtam 7 évig.

A vízmelegítő az én kényelmemért van, nem én vagyok azért, hogy a vízmelegítő működjön.

Én azt várom el, ha megnyitom a csapot, jöjjön a víz. Ha több meleget nyitok rá, akkor melegebb jöjjön, ha kevesebbet, akkor meg hidegebb. Ennyi. Nem akarom a gép lelki világát pátyolgatni azért mert egy darab poharat el akarok mosni, vagy nem akarok 50-100 liter vizet kifolyatni fejenként naponta a kukába mire sikerül belőni a jó vízhőfokot zuhanyzáshoz. Majd csutkán folyatom a vizet, elzárni sem merem, nehogy megzavarjam a melegítőt, és kezdhessem előlről az egészet.

Távhős melegvízzel vagy boilerrel kevesebb mint 50 literből (hideg+meleg) lezuhanyzok.

Egyébként ha te ezt élvezed ezt a játékot a hőfokkal, meg a nyomással, akkor kombináld az átfolyós melegítőt egy házi vízművel, az már lehet neked is sok lesz :D

2017. júl. 3. 12:49
 15/30 anonim ***** válasza:
Évtizedek óta átfolyós vízmelegítő van. Korlátlanul adja a melegvizet. Olyan nincs hogy nem lehet beállítani. Semmi baj nincs vele pedig a készülék kb 30 éves.
2017. júl. 3. 14:10
 16/30 anonim ***** válasza:
Hiába hánykolódsz. Ha hülyeséget akarsz... Attól, hogy te nem vagy hajlandó figyelembe venni, hogy mit hogy lehet használni, mi mire képes, csak igényeid vannak, még nem a vízmelegítő lesz a hülye. Sima fűtésre való kazán is úgy működik, ahogy működik, és arra képes, amire. Meg minden a világon. Ha te direkt hülyén kötöd be, és használod, úgy, hogy tudod, hogy úgy nem lesz jó, arra tényleg szerinted mi szépet lehet mondani a minősítésed céljából?
2017. júl. 4. 12:31
 17/30 anonim ***** válasza:
Tényleg, végül is te nem akarsz belemenni a készülék lelki világába, az azért van, hogy kiszolgálja az olyan igényeidet, mint, hogy ugyanannyi teljesítménnyel ugyanannyi idő alatt ugyanannyival emelje meg az ugyanannyi víz hőmérsékletét, meg a hatszor annyiét is. A hülye meg nem tudja még ezt se...
2017. júl. 4. 12:35
 18/30 anonim ***** válasza:
Miért is csodálkozom azon hogy valaki egy vízmelegítőt nem tud hazználni? A munkahelyemen a nők jó része panaszkodik hogy a férje semmihez nem ért. Egy szöget nem tud a falba beverni a szerencsétlen. Akkor hogy is tudna egy átfolyós vizmelegítőt beállítani.
2017. júl. 4. 13:04
 19/30 anonim ***** válasza:

Ti mennyire szerencsétlenek vagytok bazki. A kérdezőnek ugyam az a problémája mint nekem. Azért vergődök, nehogy rábeszéljétek egy újabb drága szarra.

Neki boiler kell és kész.

Sokkal kényelmesebb és víztakarékosabb. Ennyi.

Az átfolyós melegítő kényszermegoldás, olyan helyekre kell, ahol teljesen egyenetlen a melegvízhasználat.

Pl ha van egy hétvégi házad ahova 1 hónapban 1x lemegy a család, és mindenki kád forró vízben akar fürödni azonnal.

2017. júl. 4. 14:00
 20/30 anonim ***** válasza:
De már legalább háromszor elmondtam, hogy azért, mert te hülyeséget csinálsz, és pocsékolod a vizet, más nem biztos, hogy ilyen célból venné...
2017. júl. 4. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!