Honnan tudjam milyen termosztát kellene?
nem tudom pontosan hogy mennyi az annyi,digitálisra szeretném
most egy MMG AM van
Valszeg csak egy gázkazánt kapcsol, ami, ha kap áramot bekapcsol és melegíti a vizet, ha nem, akkor nem.
Szóval szinte bármi jó ami a beállított hőfok alatt átengedi az áramot, felette meg nem.
Persze vigyázni kell, hogy elbírja a 230 voltot x amper mellett, ami meg van adva a kazánt. Érdemes persze kicsit felülméretezni. Ha kisfeszültséget kapcsol a termosztát akkor nyilván be kell kötni egy relét, és annak a nagyfesz. oldalán kell bírnia a kazán áramfelvételét (nem lesz túl nagy).
Ha nem tudod mik ezek, jobban teszed, ha hívsz egy villanyszerelőt, ő pár ezerért megcsinálja tuti jóra.
Amúgy lehet, hogy érdemes vezeték nélkülit venni. Ez abból áll, hogy felrak egy kis dobozt a falra, az veszi a jelet a cuccból. Így ha pl. azt a helyiséget ahol a kazán vagy ahol a termosztát van nem akarod fűteni, bizonyos távolságig meg tudod oldani, hogy pl. másik szobának a hőmérsékletét mérje, és ott is tudod beállítani hány fok legyen. Persze a kényelemnek megvan az ára.
igen csak egy gázkazánt vezérel
nem akarok semmi komoly cuccot csak egy alap digitálisat
Itt véleményeket is tudsz róla olvasni, szerintem ennél jobb nem kell.
Nekem is ilyen van-8 éve.
Az ősszel a másik lakásba is ilyet vettem,de az már RF-s(rádiós,nem kell vezeték hozzá)
A Megatherm-nél a legolcsóbb,-ha van felétek üzletük.
A nagyanyámnál is computherm van, ott azért van RF-es (vezeték nélküli), mert azt a szobát, ahova a termosztát van felszerelve, nem fűti télen, és átkötni sokkal macerásabb lenne, mint egyszer felszerelni a falra a vevőt (amúgy ezen lehet manuálisan is ki-be kapcsolni a fűtést), és utána az adót (ami a hőmérsékletet is érzékeli, kb. fél évig bírja benne 1 pár ceruzaelem, sztem ez elég jónak mondható).
Namost ebből az RF-es fajtából egy régebbi fajta volt nála kb. 8 évig (még félkör alakú gombokkal), ez azért lett lecserélve (ugyanolyan típusú, de újabb fajta - a fent linkelthez hasonló - szögletes gombosra), mert az adó egység gombjai olyam szinten elhasználódtak, hogy szinte minden 2-3-adik gombnyomást érzékelt csak (én még mondjuk jónak mondtam volna, de mama nem találta megfelelőnek, úgyhogy..).
Szóval rendelt másik adót+vevőt, mivel az összes "" szakértő"" ismerős megmondta neki, hogy úgyse lesz kompatibilis a régivel. De. Mivel ugyanaz a típus, csak újabb revízió (gondolom), ezért kb. 2 gombnyomással, a használati útmutatóban található lépések alapján összepárosítottam, kb 1 éve az újjal megy, szóval a fali egységet nem kellett leszerelni hál'istennek, mondjuk azon a 2 gombon meg 1 relén nem is tud sokminden tönkremenni.
Amúgy még annyit tudok róla mondani hogy nem egy kapkodó idegbeteg, szal ha pl átviszed egy hidegebb szobába (ahol be kellene kapcsolnia a fűtést ugyebár), kb kell neki 0,5-1 perc mire észreveszi, hogy hideg van. Bár a valóságban sem 10 másodperc alatt megy le 1 fokot a hőmérséklet egy szobában, és a kazánt se fogja elrontani a túl sok kapcsolgatással, az egyszer biztos.
Ja még annyi, hogy a belsejében lehet állítani, hogy 0,5 vagy 0,3 fok különbségnél kapcsoljon be, meg ilyenek.
Amúgy az RF-es kb. 2x ennyibe kerül (10 ezer ft), és ha csak nem speciális célra kell (mint pl. a fent említett eset), akkor inkább olyat vegyél mint amit fent linkeltek. Minél egyszerűbb , annál kevesebb helyen tud elromlani.
Ha meg még működik a régi, én nem cserélném le, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!