Hol lehet megélni az országban minimálbérből egyedül?
Ha egyedül vagy, és minimálbéren, akkor ne tarts fenn egy egész lakást.
Mondjuk vidékről beszélek, de én laktam úgy régen, hogy havi 35-40 ezerért béreltem egy szobát, amiben benne volt a rezsi is. Nem egy nagy szoba, de ágy volt benne, befért egy tévé, a cuccaim, stb, és nem kellett a számlákkal szórakozni. A ház tulajdonosának odaadtam havonta a pénzt, és csá. És ebben a pénzben az is benne volt nálam, hogy a garázsba beállhattam az autómmal. Teljesen jó volt így a dolog. Amíg egyedül van az ember, ez bőven fedi az igényeket. Marad kajára, és még félre is tehetsz valamennyit.
Miskolc, Nyíregyháza, Eger stb
30 ezer egy szoba, 25 ezer a kaja, a maradék 30 ezerből meg el vagy.
A minimálbér nem azt jelenti, hogy akkor saját lakás, külföldi nyaralás meg a többi.
Lehet így se termeled ki a munkáltatónak a béred. Ha kevesled, végezz el egy szakmát.
Nem minimálbér élek, de ebbe a nagy kalkulációba bele tudnék kötni.
3 főre 4e a havi villanyunk, 4 a vizünk (7m3/hó) és csak a januári fűtés éri el a 20 ezret, egyébként éves átlagban havi 5 ezer a gázszámlánk és a melegvizet is ez adja.
Aki spórol, nem autózik. Bicikli és tömegközlekedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!