Mitől lehet, hogy begyújtás után a kazán a szekunder ablakon pöfékel visszafelé?
2 éve vettünk egy új lemezkazánt és hozzá egy 2000literes puffert.
Eddig nem volt semmi gond. Idén csak fenyővel fűtünk, és a begyújtás utáni töltésekkor a kazán a szekunder ablakon pöfékeli vissza a füstöt. Közben a huzatszabályzó még nyitja az alját vmennyire. Ilyenkor ha kinyitom olyan lánggal csap ki h majdnem arrébbrak.
Renszeresen ki van takarítva, kemény is jó, tegnap égettem el benne egy tisztító hasábot. Huzat megfelelő. Tudnátok segíteni, mi lehet a baj? Annyi, h a szekunder ablakot én mindig zárva tartom.
Válaszolva az 1.kérdésére: csak olyankor pöfög vissza, ha a huzatszabályzó már majdnem vagy teljesen lezárt. Puffog egy keveset a kazánházba, utána elhallgat.újra csak akkor kezdi ha rakok rá megint (mindegy h egy hasábot vagy teli pakolom) igazából attól tartok h valami baj lesz ebből, szétmegy a kazán vagy bármi. Ha adok neki huzatot rendesen, nincs gond. De ugye a huzatszabályzónak magától kell dolgoznia, azt se akarom h megforrjon a kazán. Bár a rendszer nyitott.
Legutóbb alul, a salaktálca felé pöfögte a füstöt, de akkorát h a parázs is kijött alulról a hamutálcából
Addig pöfékel, amíg megy a fűtés, vagy csak néha-néha? Huzatszabályzó hogy áll egészen pontosan, mert az nem derül ki.
Pufferra fűtök én is, s ha a huzatszabályzót lezárom (nem szoktam, végig 90 fokon van), akkor nekem is pöfékeli a szekunder ablakán a füstöt. Valamiféle huzat probléma. De ismétlem, ha alulról kap levegőt, ez nem áll fent.
Két fórum, ha nem ismernéd:
Szuper vagy, köszi a fórumokat! :)
Kérdésedre válaszolva minden töltéskor pöfékel pár percig, aztán abbamarad. Rakok rá újra, megint pöfög, majd ráhagyja
Nem enged annyit bele, hogy lehűtse? Milyen keverőszelep pontosan? Szivattyú milyen állásban megy?
Nekem azért van 90 fokon a huzatszabályzó, mert ha 80-nál lenne, és lezárna, akkor megint csak a tökéletlen égés állna fent. Megforrni meg nem forr meg, sokszor leteszteltem már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!